Cainii ciobanesti nu ar trebui sa lipseasca din curtea ta

0
36975
Cainii ciobanesti nu ar trebui sa lipseasca din curtea ta

Cainii ciobanesti sunt acei caini pe care oamenii s-au bazat dintotdeauna. Acestia au fost antrenati pentru a proteja animalele din curtea ta dar si casa. Instinctul lor de protectie este mult mai dezvoltat fata de instinctul altor caini.  Cu toate astea este un caine echilibrat si devotat stapanului.

   Hai sa descoperim impreuna cele mai importante rase de caini ciobanesti

Ciobanescul Australian

Este originar din muntii Pirinei, Tara Bascilor si este de talie medie.  Este activ, inteligent si muncitor deci iti va fi un adevarat camarad pe care sa te bazezi atunci cand trebuie sa pleci de acasa. Pe langa faptul ca este un caine vigilent si iute este si foarte prietenos si jucaus.

Ciobanesc Belgian

Este un caine de talie mijlocie si este frumos proportionat. Blana sa este formata din par scurt si are ochii bruni migdalati. Este rezistent si activ. Acest caine este impulsiv si ascultator si ii place sa traiasca in aer liber. Pe langa toate astea ciobanescul Belgian este rezistent la schimbarile bruste de temperatura.

Ciobanesc Carpatin

Este cel mai adesea utilizat la paza si la protectie. Este un caine de talie mare si are un corp masiv. In plus blana de culoarea nisipului si aspectul lui fizic placut il fac sa fie un caine perfect pentru tine. Este inteligent, curajos si mandru. Este apreciat deoarece are un instinct de protectie dezvoltat si persevereaza in tot ceea ce face.

Ciobanesc Mioritic

Este un caine de paza excelent si are un corp masiv. Este puternic si mare iar asta iti va oferi protectia de care ai nevoie. In plus este foarte atasat de stapanul sau deci ai putea spune ca ti-ai gasit un camarad pe cinste.

Ciobanesc de Bucovina

Coibanescul de Bucovina este un caine mare, independent iar asta il face sa fie un prieten adevarat. Este rezistent la intemperii si un bun animal de companie. Este musculos si jucaus, vezi mai multe detalii aici.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here