Care sunt plantele de interior toxice pentru pisica ta?

0
0

Te-ai decis sa iti decorezi interiorul casei cu plante frumoase? Buna idee! Atentie insa, deoarece unele dintre ele ar putea sa fie toxice pentru pisica ta.

Ficus, cyclamen, aloe… plantele de interior sunt foarte frumoase mai ales intr-un living. Dar, in ciuda virtutilor lor depoluante si relaxante, unele dintre ele pot sa fie periculoase pentru pisici. Mai ales daca ai o pisica ce are tendinta de a musca totul. Iata deci care sunt plantele de evitat.

Aloe Vera

O planta cu o multime de virtuti pentru sanatate si piele, are cu ce sa ne seduca. Dar, este foarte toxica pentru animale. Poate provoca iritatiii si voma la pisici. Este ideala in baie, dar trebuie tinuta departe de pisici.

Cyclamen

Este o planta foarte periculoasa pentru animale. Mai ales bulbii sai, care contin cyclamina si saponina, care poate provoca voma, diaree, colici, probleme cu circulatia sanguina, chiar si paralizie respiratorie.

Dieffenbachia

Este cu siguranta, cea mai toxica planta. Trei sau patru frunze pot sa fie mortale pentru pisica, daca le musca sau daca e freaca de ele. Simptomele sunt vaste: probleme cu respiratia, convulsii, probleme cu ritmul cardiac….

Ficusul

Chiar daca este o planta usor de intretinut si robusta, trebuie sa fie tinuta departe de pisica. Prin ingestie sau contact, poate provoca diaree, voma, iritatii sau arsri bucale.

Filodendron sau monstera deliciosa

Daca iti place sa decorezi frumos casa, aceasta planta este cu siguranta pe placul tau. Dar ai mare grija daca pisicuta ta musca o frunza. Poate provoca probleme cu rinichii sau digestive.

Vezi si:  CES 2020- descopera-l pe Jennie, adorabilul caine-robot de companie

Sanseveria

Iritatii locale, la nivelul gurii, ale aparatului digestiv si ale pielii, aceasta planta prezinta o toxicitate digestiva pentru animalele de companie. Toxinele sunt prezente in bulbi, dar si in frunze.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here