CES 2020- descopera-l pe Jennie, adorabilul caine-robot de companie

0
8313

Misiunea sa este aceea de a calma persoanele care sufera de Alzheimer.

Saptamana aceasta a avut loc la Las Vegas Consumer Electronics Show 2020 (CES), unul din cele mai mari evenimente tehnologice din lume. La fel ca in fiecare an, in cadrul CES sunt dezvaluite ultimele inovatii in materie de tehnologie. Printre ele s-a numarat Jenny, un pui de caine Labrador de companie a carui particularitate este…de a fi robot. Scopul sau principal este acela de a calma si linisti persoanele care sufera de Alzheimer, de singuratate sau anxietate.

Vazandu-si mama afecatata de boala Alzheimer, Tom Stevens, fondatorul si presedintele start-upului de robotica Tombot, a avut ideea de a o crea pe Jenny.

In cadrul conferintei, Tom a spus ca povestea mamei sale nu este unica, adaugand faptul ca persoanele in varsta si/sau afecatate de dementa se sitm mai linistite, mai calme in compania unui animal. Problema este ca, cu cat maladia progreseaza, cu atat sunt mai putin in masura sa aiba grija de ele. Jenny este ideala deoarece poate latra, poate da din coada, sa isi miste coada si urechile ca un caine adevarat si chiar sa raspunda la comenzile vocale si la atingeri. In schimb, nu are nevoie sa fie scos la plimbare dimineata si seara si nu trebuie hranit.

Tom Stevens a decis sa incredinteze crearea cainelui sau robit companiei Jim Henson Creature Shop care are deja la activ alte creaturi celebre animate precum Babe, porcusorul sau The Muppets.

Daca Jenny ti-a topit deja inima trebuie sa stii ca este disponibila pentru pre-comanda pentru 449 de dolari.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here