Cum stim daca este mult prea cald pentru a ne plimba cainele

0
2244

Vara este intotdeauna sinonima cu calduri puternice, canicula si este extrem de important sa ne protejam animalul de companie. Mai ales cainii care trebuie scosi de mai multe ori pe zi. Atentie la caldura emanata de bitum.

La fel ca noi, animalele sufera enorm din cauza caldurii. Este deci important sa avem cele mai bune reflexe in caz de canicula. Din fericire, datorita unor gesturi simple ne putem proteja animalul de companie de caldura puternica.

Este foarte cald afara deja si suntem doar in luna iunie, inca nu am intrat in luna lui Cuptor. Plimbarea cainelui se dovedeste a fi o veritabila incercare in astfel de zile caniculare, atat pentru noi dar mai ales pentru caine. Se recomanda plimbarea cainelui dimineata devreme sau seara tarziu pentru a profita la maxim de racoare. Trebuie sa avem grija ca acesta sa nu isi arda pernutele de la labute. Atunci cand afara sunt 30 de grade temperatura bitumului poate urca pana la 57 de grade.

Daca nu ai posibilitatea de a-ti plimba cainele in cele mai racoroase momente ale zilei atunci exista un truc simplu pentru a sti daca bitumul este mult prea fierbinte pentru pernutele prietenului tau patruped:

-pune mana pe bitum.

– asteapta 7 secunde.

– daca caldura este suportabila atunci cainele tau poate calca linistit. Daca este mult prea fierbinte atunci nu.

In cazul unui bitum mult prea cald incearca sa iti plimbi cainele in iarba sau la umbra. In plus, exista deja pe piata pantofi adaptati cainelui insa nu sunt ideali. Dupa plimbare poti aplica un balsam pentru pernute pentru a-l hidrata in aceasta perioada de caldura puternica. Nu uita sa iti hidratezi cainele in mod corespunzator si sa ii gasesti un loc racoros in care sa se odihneasca.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here