De ce are cainele meu ochii rosii?

0
693294

Ochiul rosu este un termen generic care desemneaza un numar mare de afectiuni care ar putea afecta ochiul sau chiar ambii ochi. Este vorba atat de afectiuni benigne cat si de afectiuni grave care pot afecta vedere cainelui sau restul corpului.

Ochi rosu la caine – care sunt cauzele?

Ochiul este un organ extrem de complex pe care il putem vizualiza asemeni unui burete deosebit de vascularizat. Numeroasele vase care il parcurg pot rapid, in caz de probleme, sa provoace o roseata, superficiala sau mai grava. Originea problemei poate veni direct de la ochi (corp strain, infectie, hemoragie) sau de la exteriorul ochiului (hipertensiune arteriala care provoaca o umflarea a vaselor oculare de exemplu). Aceste diferite mecanisme pot cauza diferite tipuri de ochi rosu. Este nevoie de o privire de expert pentru a intelege cauza, in timpul unui examen ocular.

Un alt parametru important de precizat medicului veterinar in timpul consultului este raspunsul la intrebarea De cand? care il poate determina sa stabileaza cat este de urgenta aceasta situatie. Un corp strain care provoaca simptome rapide si intense trebuie indepartat de urgenta pentru a evita alte neplaceri in timp ce alte afectiuni au nevoie de mai multe zile pentru a se vindeca/corecta.

Printre cele mai frecvente cauze ale orchiului rosu la caine se numara urmatoarele trei:

  • Conjunctivita – partea alba din jurul ochiului este adesea vizibila cand ochiul se inroseste. Este vorba de conjunctivita in majoritatea din cazuri. Are numeroase cauze precum infectii bacteriene, corpuri straine, geana incarnata, etc.
  • Uveitele – in timpul unei uveite, cainele are o inflamatie a vaselor interne ale ochiului, caracterizata printr-un edem conjunctival, asociat rosetii. Ochiul lacrimeaza, este umflat si inflamatia este considerabla.
  • Glaucomul este o maladie ce rezulta dintr-o hipertensiune oculara si care produce o umflatura a ochiului distrugand globul ocular si nervul optic.
Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here