La nivel global s-ar putea ca de acum inainte sa se interzica testarea cometicelor pe animale.

0
8670

La momentul actual 80% din tarile din lumea intreaga o practica

Se pare ca Uniunea Europeana ar putea lansa o interdictie valabila in lumea intreaga cu privire la testarea cosmeticelor pe animale, o practica foarte barbara, dupa unii. Comitetul pentru Mediu al Parlamentului European a aprobat deja in unanimitate o rezolutie in acest sens. Statisticile sunt ingrijoratoare- 80 % din tari inca mai practica acest lucru.

Uniunea Europena ar putea chiar lansa demersuri diplomatice pentru ca pana in 2023 sa se interzica peste tot testarea de cosmetice pe animale. Un lucru necesar la nivel mondial, dupa cum o considera si deputatii europeni pentru mediu.

In ceea ce priveste Uniunea Europeana, vanzarea de produse cosmetice testate pe animale, este interzisa inca din anul 2013. Un lucru paradoxal deoarece inca in 80% din tarile din lumea intreaga care nu fac parte din uniune, inca se mai practica acest lucru.

Dar in ultimii ani, si alte tari precum Guatemala, India sau Noua Zeelanda, au aparut legi care restrictioneaza cumva acest lucru. Iar in Turcia si Coreea s-au facut mari progrese pentru a se inceta aceasta practica.

“Pentru a face fata unei interdictii globale atat pentru testele pe animale pentru produse cosmetice, cat si pentru comertul cu ingrediente cosmetice testate pe animale, deputatii europeni solicita liderilor UE sa utilizeze retelele lor diplomatice pentru a construi o coalitie si a lansa o conventie internatională in cadrul ONU. Interdictia ar trebui sa fie efectiva inainte de 2023”, dupa cum a informat PE.

Se mai vrea de asemenea, ca aceasta interdictie sa nu fie negociata sau slabita in cadrul normelor Organizatiei Mondiale a Comertului. Se vor folosi astfel toate retelele diplomatice necesare pentru ca toate demersurile sa ajunga la bun sfarsit.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here