Legume si fructe ideale pentru un porcusor de Guineea

0
22338

Numerosi sunt cei care nu ofera porcusorului de Guineea legume decat ocazional din urmatoarele motive : sunt prea scumpe, vanzatorii sustin ca sunt nocive pentru porcusorii de Guineea…si multe altele.

In acest caz, cel mai bine ar fi sa nu alegi un ierbivor drept animal de companie. Legumele constituie principala sursa de alimentatie a porcusorului de Guineea.

Fiind un ierbivor strict, acesta consuma de zece ori mai multe legume decat greutatea sa in vegetale zilnic.

Fructe sau legume? Legumele au mai mult succes pentru porcusorul de Guineea. Insa unora le place si fructele, atunci de ce sa ii privezi de aceasta placere? Atentie totusi, deoarece unele fructe sunt acide si risca sa provoace probleme digestive sau iritatii ale buzelor (in special marul). Oferiti-i fructe bine coapte, in cantitati mici, nu mai mult de o data pe saptamana.

Legumele si fructele preferate. Porcusorul de Guineea apreciaza mult castravetele, morcovii, patrunjelul, telina, laptucile, andivele si spanacul dar si rosiile si ardeiul. Laptucile se vor oferi mai rar si in cantitati mai mici deoarece contin o canitate mai mare de nitrati. Acelasi sfat si pentru patrunjel, care, in doze mari este toxic. Morvocul este bogat in zahar. Prea mult castravete, care contine in jur de 95% apa risca sa ii provoaca diaree iar prea multa varza balonare.

Iata un meniu posibil pentru intreaga saptamana :

Luni – spanac si andive ;

Marti – telina si marar ;

Miercuri – patrunjel si morcov ;

Joi – ardei si mar ;

Vineri – papadie si castravete ;

Sambata – kiwi si telina ;

Duminica – broccoli si macris ;

Intotdeauna fructele si legumele vor fi oferite spalate si uscate, la temperatura camerei, nu direct din frigider.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here