Pesta porcina africana a ajuns pentru prima data si in China

0
6120

China, care furnizeaza 50% din productia mondiala de porc este din ce in ce mai ingrijorata pentru animalele sale. Pesta porcina s-a abatut asupra unui numar mare de tari, fortand autoritatile sa ucida miii de animale. Este prima aparitie a pestei porcine in Asia orientala.

Pentru prima data in istorie, China se confrunta cu pesta porcina africana. Un flagel venit din Africa dupa cum indica si numele acestuia. Producatorii sunt disperati deoarece in doar cateva zile mii de porci sunt ucisi. Un prim caz a fost detectat la inceputul acestei luni intr-o piata din provincia Heilongjiang, in partea de nord-est a tarii, fapt ce a determinat autoritatile sa taie preventiv cateva mii de animale. Un nou caz a aparut la scurt timp intr-un abator din centrul Chinei, apartinand filialei numarului unui mondial in ceea ce priveste productia de porci, Shuanghui.

Primul caz chinezesc a aparut la frontiera cu Rusia, o tara deja confruntata cu peste porcina de mai bine de patru ani, la fel ca tot estul Europei de altfel. Extrem de virulenta in Romania in acest an, pesta porcina s-a raspandit si in Polonia extrem de rapid. Bulgaria spera sa isi salveze porcii printr-o bariera anti-mistreti, principalii vectori si transmitatori.

Duminica, ministrul chinez al Agriculturii a scos la iveala faptul ca o a treia zona este deja afectata. 88 de porci au murit deja si 615 s-au imbolnavit intr-o ferma din districtul Haizhou incepand cu data de 15 august.

WH Group si Muyuan Foods, principalii furnizori din China au constat ca le-a cazut actiunile de la 4,1% la 7,14% la bursa de luni. Si epidemia este departe de a fi eradicata.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here