Pisica din Belgia testata pozitiv pentru coronavirus

0
3774

Vineri, in cadrul traditionalei conferinte de presa din Belgia in cadrul careia se vorbeste despre pandemia cu coronavirus, un medic specializat in virologie a anuntat, spre surprinderea tuturor, ca o pisica a fost testata pozitiv cu covid-19. Pisica unei persoane infectate a fost infectata de stapanul sau si a inceput sa dezvolte simptome. Contaminarea sa a fost confirmata conform declaratiilor virologului Emmanuel André.

O contaminare felina. Pisica testata pozitiv prezenta unele simptome precum diareea si dificultati de respiratie. Stapanul sau, afectat in egala masura de Covid-19 este cel care i-a transmis virusul. Insa aceasta contaminare nu schimba cu nimic faptul ca animalele nu pot transmite virusul. Il pot doar primi iar acest lucru este unul extrem de rar.

Presedintele comitetului stiintific belgian a dat asigurari ca acesta reprezinta un caz izolat si ca, pana in prezent nu exista dovezi de transmitere de la om la animal sau invers. Pisica respectiva a locuit impreuna cu proprietarul sau care a inceput sa aiba simptome cu o saptamana inainte de pisica. Deoarece aceasta boala este inca studiata, nu exista nicio certitudine cu privire la transmitere. Drept urmare, nu exista niciun indiciu ca aceasta transmitere de la om la animal este un fapt comun. Riscul de transmitere de la animal la om este unul deosebit de mic conform specialistilor.

Cateva precautii. Pentru a nu risca nimic in ceea ce priveste animalele noastre de companie, Consiliul national al protectiei animalelor (CNPA) recomanda stapanilor de animale sa isi ia toate precautiile necesare, toate masurile de igiena recomandate in aceasta perioada pentru a nu risca sa contaminam animalele, sa ne spalam foarte bine pe maini si sa evitam sa mangaiem animalele in aceasta perioada.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here