911 milioane de actiuni Porsche sosesc pe piata (iata pretul acestora)

0
2907

Protocolul de introducere la Bursa a constructorului a fost lansata.

Porsche isi face intrarea la Bursa. IPO-ul (Initial Public Offering) lui Porsche a fost lansat. Pana pe data de 29 septembrie cel tarziu investitorii europeni vor avea ocazia sa cumpere actiuni ale filialei grupului Volkswagen. Operatiunea este de-a dreptul exceptionala in Europa. Valorizarea prin care a trecut Porsche in ultima perioada ar putea atinge nivele inedite, in timp ce constructorul a ales sa nu se coteze la New York precum concurentul sau Tesla insa la Bursa de la Frankfurt.

La inceput de saptamana, un comunicat de presa a avansat informatia ca 911 milioane de actiuni urmeaza sa fie eliberate in urmatoarele saptamani. In ceea ce priveste investitorii privati, acestia din urma isi vor indrepta atentia spre actiuni preferentiale, adica 50% din actiuni care nu dau niciun drept de vot (doar dividendele). Actiunile obisnuite sunt actualmente distribuite printre principalii actionari Porsche, membrii ai Porsche Holding Stuttgart GmbH.

O serie de alti investitori isi vor indrepta atentia spre actiuni preferentiale. Qatar Investment Authority face parte din principalii investitori. A promis ca va achizitiona 4,99% din actiuni, adica intre 1,7-1,9 miliarde de euro de actiuni. Fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, si-a exprimat in egala masura intentia de a investi.

Ce pret are o actiune Porsche?

Asteptand debutul negocierilor, Porsche a anuntat ca pretul actiunii sale preferentiale se va situa intre 76,50 si 82,50 de euro. Constructorul se asteapta la castiguri cuprinse intre 18,1 si 19,5 miliarde de dolari datorita acestei operatiuni. Bani care ii vor permite sa finanteze continuarea dezvoltarii sale, in special tranzitia electrica dar ii vor fi in egala masura de folos in alternative precum carburantul sintetic.

Pe data de 29 septembrie vom vedea cum vor reactiona investitorii cu privire la listarea Porsche la Bursa.

Sursa: https://www.presse-citron.net/911-millions-actions-porsche-leur-prix/

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here