Ai masina dar n-ai bani? Ori n-ai bani si vrei masina?

0
4539
fullonline

Cum poți face rost de bani atunci când ești proprietarul unei mașini? Cum poți cumpăra o mașină dacă nu ai banii necesari?

Mașina noastră cea de toate zilele a ajuns subiect principal intr-o dilemă finaciară.

Dacă avem mașină, dar nu avem bani, putem să folosim mașina drept amanet pentru a împrumuta o sumă de bani.

Dacă nu avem bani, dar vrem mașină, putem contracta un credit auto ori putem apela la un leasing auto, astfel încât să obținem autoturismul dorit, achitându-l în rate pe o perioadă limitată de timp.

Aceste doua situații au la bază un singur obiect: mașina.

Masina poate fi obținută apelând la credite auto, ori leasing auto, ori poate fi folosită drept garanție pentru un împrumut la amanet.

Sunt în piață societăți financiare care practică ambele timpuri de creditare ce au la bază autoturismul, atât creditul auto pentru obținerea unei mașini, cât si amanetul auto pentru obținerea unei sume de bani. Aceste societăți sunt de tipul nebancar. Exemple: Mogo, Claret Euro Credit etc.

Credite auto puteți obține și de la bănci. Băncile nu mai acordă credite auto fara avans. Deci, dacă nu ai deloc bani, nu poți obține un credit auto bancar. Avansul minim solicitat de bănci este de 5% din valoarea de piață a autoturismului. La unele bănci avansul urcă chiar și la 20% din valoarea mașinii.

Pentru credite auto bancare, trebuie să îndeplinești conditii de eligibilitate destul de drastice: să ai venituri suficiente cât să-ți acopere gradul de îndatorare admis prin lege, sa ai vechime considerabilă la locul actual de muncă și în total, să ai vârsta admisă, să fii cetățean român etc.

Dacă vrei un credit auto fără avans n-ai decât să apelezi la societățile nebancare. Aceste firme, cunoscute pe piață drept IFN-uri, acorda credite auto și fără avans.

Amanetul auto este, pe de altă parte, o formă facilă de împrumut, prin care poți obține suma dorită de bani pentru o perioadă limitată de timp. Pentru acea perioadă de timp, mașină ramâne în grija amanetului.

Dacă nu rambursezi la timp există riscul să rămâi fără mașină. Unele societăți ce practică amanetul auto permit vânzarea mașinii atunci când proprietarul nu poate rambursa suma de bani împrumutată, pentru ca acesta să-și poată achita datoria și să-i rămână lui diferența de bani.

Amanetul auto este o soluție pentru persoanele aflate într-un blocaj financiar de a face rost de bani. Pentru asta, proprietarul unui autoturism aflat în stare bună, merge cu mașina la amanetul specializat, o lasă drept gaj și primește o suma – un procent din valoarea de piață a autoturismului la ora respectivă. Practic, mașina este amanetată ca orice bun de valoare, ca o bijuterie, un ceas ori un tablou.

Când vrei să-ți amanetezi mașină, primul pas pe care îl va întreprinde amanetul este să o evalueze. După aceea îți vor spune ce sumă îți pot oferi, în funcție de valoarea stabilită. Voi primiți suma respectivă pentru o perioadă de timp. La acea sumă, amanetul prevede un comision, un fel de dobanda la împrumut. După ce semnezi contractul de împrumut, pleci acasă cu suma dorită de bani. Banii îi primești cash ori prin transfer bancar direct în contul tău bancar.

De regula, la un amanet auto, ai nevoie de CI/BI, cartea mașinii, certificat de înmatriculare și contractul de vânzare/cumpărare ori factură.

Când vi se primește autoturismul la amanet, acesta este fotografiat astfel încât la finalul perioadei, când vei rambursa banii, să-ți fie predat în aceeși stare. Mașina este monitorizată în permanență la amanet.

Odată ce ți-ai rambursat banii datorați împreună cu comisionul stabilit prin contract, reintri în posesia autoturismului.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here