Amenzile rămân la valorile din 2017. Guvernul a “înghețat” punctul-amendă la 145 lei

0
3680

Guvernul a plafonat punctul de amendă la 145 de lei, pentru a evita majorarea indicatorului odată cu creșterea salariului minim, de la 1 ianuarie 2018.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță care vizează stabilirea unei valori fixe a punctului-amendă contravenţională privind circulaţia pe drumurile publice.
Astfel, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, se plafonează punctul-amendă la suma de 145 lei, cât este în prezent, fără a se majora în funcţie de salariul minim brut pe economie garantat în plată. Potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate”, se arată în comunicat.
Guvernul a decis majorarea salariului minim de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, începând cu 1 ianuarie 2018. Potrivit Codului Rutier, un punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim pe economie.
Pentru a evita majorarea amenzilor, Guvernul a rupt punctul-amendă de salariul minim și l-a “înghețat” la valoarea fixă de 145 de lei.
Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here