Ca si Tesla in trecut, constructorul Nikola isi face dusmani la bursa

0
6069

Marca de vehicule electrice este acuzata de « frauda » de un vanzator. Actiunile se scufunda de la 54 la 30 de dolari.

Transportul si mobilitatea sunt sectoare extrem de bine reprezenatate pe Wall Street insa iata ca, dupa exemplul altor companii bine cotate, consecintele apar odata expuse finantelor mondiale. Nikola, care a inregistrat marti la bursa o crestere destul de mare dupa ce a primit de o participare (11%) din partea General Motors pentru activitatea sa de fabricare de vehicule electrice, are parte de un veritabil cosmar, in timpul ultimei sedinte.

Actiunile au scazut la 12,7% de la 17% dupa ce Hindenburg Research, o societate de investitie, acuza acest start up de frauda. Vanzatorul a vrut sa denunte prezenta lui insasi Nikola pe Wall Street in timp ce marca nu a inceput inca sa comercializeze vehicule electrice. Criticile mergeau in directia lui Trevor Milton, antreprenorul si creatorul lui Nikola, care ar fi efectuat « o frauda complexa fondata pe zeci de minciuni » pentru Hindenburg Research.

O critica cam greu de acceptat

Nikola a resimtit consecintele acestor acuzatii, cu o scadere a cursului care atingea 31,17 dolari cu 15 ore inainte, pe Wall Street si 30 de dolari la deschiderea de azi. Insa, din pacate pentru Hidenburg Research, lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. Drept urmare, Nikola a publicat diferite comunicate in apararea sa, considerand ca nu se vor da batuti din cauza unui raport plin de informatii inselatoare care vizeaza manipularea actiunilor companiei. General Motors s-a exprimat in egala masura, mizand pe increderea sa in marca de vehicule electrice. In trecut, concurentul sau direct de pe piata, Tesla, a fost tinta acestor critici. In centrul criticilor, capacitatea sa de a regasi echilibrul si mai apoi rentabilitatea.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here