Antreprenorii din domeniul constructiilor, dezvoltatorii imobiliari si cei care lureaza la drumuri si poduri, au nevoie in permanenta de utilaje grele pentru a duce la bun sfarsit munca deseori dificila si periculoasa. Pe site-ul reutilaje.ro se gasesc utilaje de tonaj mare dedicate acestor operatiuni, iar clientii au sansa de a cumpara macarale, excavatoare, manipulatoare, buldozere, camioane, etc.
Atunci cand lucrezi la inaltime cu siguranta vei avea nevoie de o macara, o masinarie special conceputa care isi poate extinde bratul la mari inaltimi pentru a finaliza constructii precum blocuri, zgarie nori, poduri, sau turnuri eoliane.
Macaraua este un tip de masina, echipata in general cu o franghie de ridicare, cabluri sau lanturi si snopi, care poate fi utilizata atat pentru ridicarea si coborarea materialelor, cat si pentru deplasarea lor orizontala. Este utilizat in principal pentru ridicarea lucrurilor grele si transportarea lor in alte locuri. Dispozitivul foloseste una sau mai multe masini simple pentru a crea un avantaj mecanic si, astfel, pentru a muta sarcinile dincolo de capacitatea normala a unui om. Macaralele sunt utilizate in mod obisnuit in industria transporturilor pentru incarcarea si descarcarea marfurilor, in industria constructiilor pentru miscarea materialelor si in industria de prelucrare pentru asamblarea echipamentelor grele.
Prima masina de macara cunoscuta a fost shadouf, un dispozitiv de ridicare a apei care a fost inventat in Mesopotamia antica (Irakul modern) si a aparut apoi in tehnologia egipteana antica. Macaralele de constructie au aparut mai tarziu in Grecia antica, unde erau alimentate de barbati sau animale (cum ar fi magarii) si utilizate pentru constructia cladirilor. Macarale mai mari au fost dezvoltate ulterior in Imperiul Roman, folosind oameni pentru a le deplasa, permitand ridicarea greutatilor mai mari. In Evul Mediu, macaralele portuare au fost introduse pentru incarcarea si descarcarea navelor si pentru a ajuta la constructia lor – unele au fost incorporate in turnuri de piatra pentru o rezistenta si stabilitate suplimentare. Cele mai vechi macarale au fost construite din lemn, dar fonta, fierul si otelul au preluat acest vehicul odata cu venirea Revolutiei Industriale.
Timp de mai multe secole, puterea a fost asigurata de efortul fizic al oamenilor sau animalelor, desi palanele din morile de apa si morile de vant puteau fi conduse de puterea naturala valorificata. Prima putere mecanica a fost asigurata de motoarele cu aburi, cea mai timpurie macara cu abur fiind introdusa in secolele al XVIII-lea sau al XIX-lea, multe ramanand in uz pana la sfarsitul secolului al XX-lea. Macaralele moderne folosesc de obicei motoare cu ardere interna sau motoare electrice si sisteme hidraulice pentru a oferi o capacitate de ridicare mult mai mare decat era posibil anterior, desi macaralele manuale sunt inca utilizate acolo unde furnizarea de energie ar fi neeconomica.
Macaralele exista intr-o varietate enorma de forme, fiecare adaptata unei utilizari specifice. Dimensiunile variaza de la cele mai mici macarale cu brat, utilizate in interiorul atelierelor, pana la cele mai inalte macarale turn, utilizate pentru construirea de cladiri inalte. Mini-macaralele sunt, de asemenea, utilizate pentru construirea de cladiri inalte, pentru a facilita constructiile prin atingerea unor spatii inguste. In cele din urma, putem gasi macarale plutitoare mai mari, utilizate in general pentru construirea platformelor petroliere si salvarea navelor scufundate.
In functie de tipurile de lucru, exista diferite tipuri de macarale utilizate in constructii.
Iata lista celor mai frecvent utilizate macarale in scop industrial:
-Macara statica.
-Macara turn.
-Macara cu ciocan.
-Macara de nivel.
-Macara telescopica.
-Macara mobila
-Macara de teren accidentat.
-Macara montata pe camion.
-Macara pe senile.
-Macara aeriana
-Macara feroviara.
-Macara plutitoare.
Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le ofera macaralele mobile este nivelul lor de flexibilitate si mobilitate, in special in situatiile in care sunt prezente obstacole multiple. Macaralele mobile pot fi utilizate pentru a accesa pasaje inguste si site-uri care au spatiu limitat, facandu-le o solutie practica pentru multe locuri de munca. Deoarece macaralele mobile nu necesita o amprenta mare, ele sunt de obicei singura optiune de macara disponibila in locatii aglomerate, cum ar fi santierele de pe strazile stramte ale orasului.
Macaralele mobile pot fi, de asemenea, configurate rapid si usor, minimizand timpul petrecut pe santier inainte ca lucrarea sa poata fi efectiv in desfasurare. Acest timp de configurare mai rapid inseamna, de asemenea, ca sarcina necesara poate fi finalizata mult mai repede, economisind bani pe termen lung.
In timp ce macaralele mobile pot fi mai mici decat alte tipuri de macarale, ele ofera totusi un nivel ridicat de rezistenta care le permite sa indeplineasca sarcini de ridicare comparabile. Datorita puntilor sale grele si puterii hidraulice, o macara mobila are puterea necesara pentru a ridica materialele grele la inaltimile necesare in cel mai sigur si mai eficient mod posibil.
Macaralele turn sunt cele mai folosite macarale in lume. Este forma unei macarale de echilibru care este fixata la sol si, de asemenea, atasata de partile laterale ale structurilor. Cand vine vorba de constructia de cladiri inalte, acestea sunt de departe, cele mai folosite modele de macarale.
Cele mai mari macarale din lume sunt Macaralele turn. Mai mult, acestea sunt folosite pentru transportul celor mai grele si mai mari incarcaturi de pe pamant. Avantajele macaralei turn sunt:
-Macaralele turn depasesc capacitatea de incarcare si ridicare a oricarei alte macarale din lume.
-Capacitatea lor de inaltime nu poate fi egalata de niciun alt tip de macara.
-Au o stabilitate incredibila si pot suporta cele mai dificile sarcini.
Folosind furnizorul autorizat reutilaje.ro orice firma din Romania poate beneficia de utilaje profesionale!