Importanta parbrizului plus cele mai bune solutii pentru parbrize Dacia Logan si nu numai!

0
8568
windshield

Probabil ca nu v-ati gandit prea mult la cat de important este parbrizul autovehiculului in timp ce conduceti, dar trebuie sa stiti ca cel mai important rol al acestei componente, este acela de a va proteja pe dumneavoastra si pe pasagerii dumneavoastra. Parbrizele moderne sunt unul dintre cele mai importante sisteme de siguranta ale autovehiculului dumneavoastra. Parbrizul efectueaza numeroase lucruri, cum ar fi asigurarea unei desfasurari corespunzatoare a airbag-ului, mentinerea ocupantilor in interiorul vehiculului in cazul unui accident si cresterea rezistentei plafonului in cazul unei eventuale rasturnari.

Elementele de baza ale sticlei de protectie a parbrizului

Parbrizul dumneavoastra nu este fabricat din sticla obisnuita, deoarece in caz contrar, s-ar putea sparge in mii de bucati ceea ce inseamna eficienta zero dar si un risc ridicat de ranire a pasagerilor. Autoehiculele mai vechi erau echipate cu un parbriz din sticla securizata. Aceasta a fost o imbunatatire majora, deoarece atunci cand sticla calita se rupe, formeaza bucati mici, cioburi care pot taia asemanatoare cutitului. Progresele in ceea ce priveste sticla din care este confectionat un parbriz si metodele de instalare moderne, au sporit siguranta ocupantilor si au redus considerabil numarul de raniti in cazul unui eventiment nefericit.

Exista si o legislate in ceea ce priveste parbrizele, tocmai pentru ca ocupantii unui autoturism sa se poata afla intr-o siguranta cat mai mare posibil, astfel incat, in cazul unui accident, parbrizul sa protejeze, nu sa raneasca.Un parbriz, este confectionat din doua bucati de sticla, care sunt legate de un strat intermediar de polivinil butrial sau PVB. Acest PVB, este extrem de puternic si clar si ofera o vizibilitate excelenta. PVB-ul, rezista cu succes la daune si ofera putere in caz de accident. Un parbriz bine confectionat, din materiale de cea mai inalta calitate dar si instalat corect, mareste substantial stabilitatea structurala a acoperisului. Potrivit unor studii realizate in acest sens, plafonul unui autoturism, isi pierde de 10 % pana la 40 % din rezistenta daca parbrizul este distrus in timpul unui accident de rasturnare. Un parbriz de calitate, este o componenta care fara doar si poate, salveaza vieti, mai ales atunci cand sunt utilizate impreuna cu centurile de siguranta si airbagurile.

Protectie impotriva resturilor de pe drumuri

Datorita geamului securizat, parbrizul dumneavoastra poate rezista la impacturi substantiale. Ocazional, o pietricica care poate sari de pe carosabil, din rotile unui alt autovehicul din fata, poate provoca cel mult o fisura. Acest tip de deteriorare apare din cauza fracturilor microscopice. De asemenea, aceasta fisura, trebuie remediata imediat daca situatia o cere si daca este posibil. In caz contrar, fisura se poate extinde si va fi necesara inlocuirea completa.  Vibratiile excesive, umiditatea ridicata si fluctuatiile inegale de temperatura, sunt factori care pot duce la extinderea rapida a unei fisuri.  Odata ce sticla este crapata sau ciobita, dauna se raspandeste de-a lungul precum si de-a latul parbrizului. Anumite modele de deteriorare, cum ar fi crapaturile din panza de paianjen, sunt mai frecvente in sticla laminata. Cu toate acestea, un profesionist poate repara de obicei daunele, cu exceptia cazului in care fisura sau cipul se extind prin stratul intermediar.

Importanta parbrizului pentru vizibilitate

Parbrizul, reprezinta acea componenta care asigura vizibilitatea necesara pentru sofer, pentru a putea vedea drumul si eventualele obstacole, astfel ca, daca situatia cere. Fie ca este vorba despre parbrize Dacia Logan, Skoda Octavia, Suzuki Ignis, BMW, Audi, Volkswagen si asa mai departe, importanta parbrizului este cu adevarat deosebita.

Parbrizele deteriorate va obstructioneaza partial vederea si va poate determina sa va indreptati focalizarea de la drum catre fisura in sine, fapt care se poate considera o forma de distragere a atentiei. Lumina din faruri se reflecta si pe crapaturi noaptea iar acest lucru poate deveni cu adevarat deranjant. De asemenea, nu uitati si faptul ca, chiar si cele mai mici daune, pot diminua integritatea structurala a parbrizului, ceea ce il face mai predispus sa se sparga in bucatele atunci cand este lovit de resturi rutiere, pietre, ori in cazul unui potential accident rutier.

Parbrizul, este afectat in timp, precum se intampla cu farurile, incet, incet, se matuiesc si devin neclare. Astfel si parbrizul prin mici zgarieturi sau ciubituri, isi pierde din claritate, fapt care poate sa fie destul de periculos in momentul in care circulati noaptea si vine o alta masina din fata cu faruri puternice. Inclusiv murdaria poate produce probleme de orbire in timp ce conduceti spre apus sau rasarit si in timp ce conduceti noaptea.

Acestea fiind spuse, un parbriz cu defectiuni, crapat sau fisurat, poate crea probleme serioase in ceea ce priveste siguranta traficului rutier. Astfel, este esential sa inlocuiti parbrizul in timp util, astfel incat sa vi se poata asigura o vedere optima in timp ce conduceti, indiferent de lumina de afara sau de conditiile meteo.

Detinerea unui autoturism implica o responsabilitate foarte mare. Acesta trebuie sa fie intretinut corespunzator astfel incat sa va puteti bucura de calatorii lungi si sigure, indiferent de destinatie.

In ceea ce priveste inlocuirea unor parbrize pentru brand-uri auto precum Dacia, Renault, Peugeot, Skoda, VW, Seat, BMW, Audi si asa mai departe, exista o solutie excelenta pentru Bucuresti si imprejurimi. Parbrizeacasa.ro este solutia, fiind o echipa de profesionisti in domeniu, o solutie optima prin care oricine isi poate inlocui parbrizul sau oricare alt geam al masinii, chiar acasa sau la adresa solicitata, la adresa unde se afla masina in acel moment. Tarifele sunt printre cele mai avantajoase, iar produsele si adezivii sunt de-o calitate superioara, astfel incat clientii sa poata beneficia de tot ce-i mai bun.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here