Noul BMW Z4 nu se mai ascunde

0
4437

Viitorul BMW Z4 a surprins zilele trecute fara niciun camuflaj, cu cateva zile doar inainte de lansarea oficiala.

Dupa Seria 8, BMW se pregateste sa dezvaluie un alt model orientat spre placerea utilizatorului, a treia generatie Z4, aparuta dupa ce toata lumea sustinea ca anul acesta BMW va lansa doar SUV-uri. Acest roadster ar trebui sa se lanseze in maxim doua saptamani in timpul competitiei de la Pebble Beach daca este sa ne luam dupa zvonuri. Insa, inainte de lansarea oficiala cateva poze au « scapat » pe Internet. Designul nu este o surpriza pentru nimeni, a fost anuntat printr-un concept-car anul trecut.

Daca capota ramane extrem de lunga ca si in cazul celorlalte modele recente de la BMW, pare totusi mai rotunjita decat celelalte. Un lucru foarte bun asta deoarece Z4 vine cu o silueta mai echilibrata. Acest efect este intarit de opticile verticale. Partea din spate ramane extrem de compacta din moment ce vehiculul a revenit la capota clasica.

BMW Z4 vine cu promisiunea de a fi un roadster pur-sange, cu un motor de 6 cilindri, cu suspensii cu amortizoare controlate electronic, cu un sistem de franare sport si anvelope mixte. Sistemului de directie i s-a acordat o atentie sporita, Z4 dorindu-se a fi un vehicul care se adreseaza in special agilitatii si dinamicii. Bavarezii planuiesc si o versiune M a acesui model, acesta fiind un plan maret al companiei. Vor exista si versiuni entry level cu motoare de 2.0 litri si 4 cilindri. Productia va incepe in noiembrie iar lansarea oficiala va avea loc in cateva saptamani, dupa cum spuneam mai sus.

Acest model a fost pus la punct in cadrul unui parteneriat cu Toyota. Producatorul japonez a dezvoltat, la randul sau, o noua generatie de Supra (coupé).

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here