Nu va mai exista un Peugeot 208 Gti

0
8874

 

Sportiva de la Peugeot trebuie sa se reinventeze pentru a se conforma regulilor. In timp ce Peugeot anunta cu surle si cu trambite noul model 208, amatorii de masini sportive asteapta un singur lucru, lansarea lui Peugeot 208 GTi. Din nefericire pentru ei, viitorul sportivei este nesigur, ba mai rau, Peugeot a anuntat chiar ca nu va mai propune aceasta versiune. In timpul conferintei de presa care s-a tinut recent, Guillaume Clerc, sef de proiect a indicat in mod clar faptul ca nu va mai exista un Peugeot 2018 GTi.

Acest anunt este unul puternic deoarece micile GTi reprezinta o traditie pentru Peugeot. Pentru a intelege de ce s-a hotarat ca Peugeot sa nu mai produca un Peugeot 208 GTi  trebuie sa ne amintim faptul ca incepand cu anul 2021, constructorul trebuie sa respecte o norma de poluare de CO2 de 95g/km. Peugeot vrea sa respecte aceasta reglementare si nu vrea sa plateasca nicio amenda. Vrea sa elimine vehiculele poluante din peisaj iar sportivele intra in aceasta categorie.

Exista si un mare Dar, deoarece in ciuda faptului ca Peugeot isi doreste sa respecte regulile si sa se debaraseze de sportivele care polueaza, nu uita nici faptul ca exista clienti interesati doar de putere si performante. Din acest motiv, constructorul cu leu a dezvaluit in urma cu cateva luni Peugeot 508 Sport Engineered. Este o sportiva de aproximativ 400 ch dar hibrida si care oate fi omologata la 49 gCO2/km in functie de ciclul WLTP. Aceasta masina ar trebui sa fie comercializata, deschide in egala masura calea spre viitoarele sportive ale lui Peugeot. Drept urmare, acesta este sfarsitul pentru Peugeot 208 GTi ? Da, dar doar pentru versiunea cu motor termic.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here