Problemele masinilor Opel Astra H

0
14178
Problemele masinilor Opel Astra H

Fiind un model de masina extrem de populara in tara noastra, Opel Astra H are si unele probleme despre care ar trebui sa stiti. Aceste probleme pot aparea oricand, de aceea este important sa le verificati, mai ales in situatia in care doriti sa va cumparati o masina second hand. Pe strazile din tara noastra, acest model de masina este unul destul de frecvent intalnit, dar multe persoane nu stiu exact care sunt problermele aduse de aceasta masina.

Cu ce probleme se confrunta?

Cea mai recomandata versiune este cea cu motorul de 150 de cai putere, aceasta versiune fiind si cea mai ferita de problemele care apar la celelalte versiuni. In afara de acest lucru, consumul este si el unul redus, in oras acest consum situandu-se undeva la 7 l/100 km. Nici motorul cu 90 de cai putere nu este  de ignorat, insa in acest caz, trebuie sa aveti grija la filtrul de particule pentru ca masinile cu acest motor au raportat destul de des probleme cu acest filtru.

Cea mai mare problema care poate aparea in cazul acestor masini este cea legata de subvirare, mai ales in cazul modelelor cu motorul 1.9 CDTI si 150 de cai putere. Directia masinii nu este chiar atat de precisa, de aceea aveti mare grija cu umezeala pe jos. O problema pentru Astra H o reprezinta volanta cu masa dubla, aceasta fiind montata pe toate motoarele, fie ca vorbim despre diesel sau despre cele cu benzina. Daca de exemplu veti avea o problema cu ambreiajul, atunci veti fi nevoiti sa schimbati si volanta. Aceata problema a fost raportata in special de catre posesorii de modele echipate cu motoarele 1.9 CDTI sau chiar 1.6 si 1.8 pe benzina.

Ce trebuie sa mai stiti?

Verificati si daca stergatoarele sunt in regula, iar daca observati ca acestea nu-si mai fac bine treaba, atunci puteti oricand sa optati pentru lamele stergator Opel Astra H noi si astfel nu va veti mai confrunta cu nici un fel de problema din acest punct de vedere. In situatia in care optati de exemplu pentru motorul 1.9 CDTI, trebuie sa luati in calcul faptul ca atunci cand schimbati distributia, va trebui sa schimbati si pompa de apa. Aceasta reparatie este una destul de costisitoare, de aceea va trebui sa aveti in vedere acest lucru, in special in situatia in care optati pentru o masina second hand.

Clapetele swirl se pot rupe si mai apoi sa cada in galeria de admisie. In acest caz, motorul este distrus, de aceea trebuie sa va verificati mereu daca masina voastra nu are probleme din acest punct de vedere. Tineti cont si de faptul ca toate motorizarile de pe Opel Astra H au probleme in ceea ce priveste clapeta de acceleratie. Ea se poate infunda si poate ajunge in final chiar sa se strice. Masina va intra in acest caz in limp mode, acesta fiind si motivul pentru care nu veti mai putea sa o turati peste 3.000 rpm.

E posibil sa mai aveti si probleme cu compresorul de aer conditionat, asa ca nu va mirati de faptul ca acesta poate sa vi se strice.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here