Secretul afacerilor stabile in transporturi

0
6528
secretul-afacerilor-stabile-in-transporturi-fullonline

Afacerile in domeniul transporturilor functioneaza ca un mecanism bine gandit. In functie de strategia fiecarei firme, acestea evolueaza mai bine sau mai putin bine pe piata in care se desfasoara.

Chiar daca veniturile din transporturi par foarte mari, sa nu uitam ca ele se intampla cu cheltuieli la fel de mari. Aceste afaceri de multe ori doar ca sa-si acopere cheltuielile trebuie sa aiba venituri considerabile.

Sa nu uitam ca un vehicul consuma chiar si cand stationeaza iar cele care functioneaza o fac cu un consum destul de ridicat.

Un vehicul care functioneaza doar cateva zile pe luna este posibil sa nu-si acopere cheltuielile din luna respectiva. Daca insa are de lucru pe toata perioada lunii, veniturile firmei pot creste semnificativ.

Tocmai de aceea oprirea afacerii chiar si pentru o perioada scurta poate avea un impact foarte mare asupra firmelor din aceasta nisa.

Secretul dezvoltarii unei afaceri stabile consta in echilibrul dintre venituri si cheltuieli si o sursa constanta de lucru care sa genereze banii necesari pe luna.

Cu cat vehicolul are mai mult de lucru, cu atat va genera mai multa valoare firmei. Totul pleaca de la pretul/km cu care lucreaza si cati km parcurge intr-o luna.

Acest echilibru dintre venit/cheltuieli este de multe ori foarte firav si unele intamplari sau decizii pripite il pot dezechilibra.

Un exemplu este cand din lipsa de lucru, firma decide sa lucreze la un pret mai mic, incasand astfel venituri mai mici la aceleasi cheltuieli. Aceasta abordare poate fi una foarte riscanta pentru ca deficitul va trebui acoperit din alte fonduri, trebuie sa scada alte cheltuieli.

De exemplu incearca sa reduca cheltuielile de intretinere, ceea ce nu este o strategie foarte buna. Daca vehicolul are probleme la cutia de viteze si trebuie facuta reparatia, depinde doar de strategia firmei cum va rezolva aceasta problema.

Daca apeleaza la o firma specializata in reparatii cutii viteze si cumpara piese de schimb de calitate, va trebui sa scoata o suma considerabila din buzunar.

Alternativa este sa apeleze la un meserias care lucreaza fara firma si face reparatia cu piese ieftine, o abordare care poate parea in acest caz foarte atractiva.

Cu toate acestea se supune la un risc foarte mare, este posibil ca dupa scurt timp dupa reparatie, vehicolul sa necesite din nou reparatii datorita pieselor de slaba calitate.

Daca nu lucreaza cu o firma, nu beneficieaza de garantie pe manopera asa ca pentru fiecare reparatie in parte trebuie sa mai scoata un ban din buzunar.

Costurile in timp cu schimbarile repetate ale pieselor pot creste chiar mai mult decat daca lucrarea ar fi fost facuta o data si bine cu piese de calitate..

Pe de alta parte, cand vehicolul este reparat cu piese de calitate, firma de transport are certitudinea ca acesta va functiona mult timp dupa reparatie.

Servicii de transport de calitate nu pot fi facute decat cu vehicule de calitate si personal calificat. Atata timp cat o firma are grija de aceste doua aspecte si tine echilibrul financiar, firma va evolua in bine.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here