Tesla Model Y doboara toate recordurile de satisfactie a clientilor

0
4284

Un studiu Citi arata ca Tesla Model Y doboara toate recordurile anterioare de satisfactie a clientilor, chiar daca nu totul este inca perfect.

Potrivit centrului de cercetare Citi, Tesla Model Y este masina cu cel mai mare scor de satisfactie a clientilor, cel putin in Statele Unite. Studiul arata ca 37,3% dintre proprietarii acestui model ii raman fideli, adica il recomanda pentru cumparare sau cumpara acelasi model atunci cand isi inlocuiesc vehiculul.

Acest procent este cu ani lumina inaintea celui de-al doilea clasat, Ford Mach-E, cu o „rata de loialitate” de doar 18,5%. Mai mult, aflam ca 70,5% dintre persoanele care isi reinnoiesc masina cumpara un vehicul electric, ceea ce arata cat de multumiti par a fi clientii de acest model. Bineinteles, mai raman 29,5% dintre persoanele care aleg sa revina la un vehicul cu combustie.

Tesla Model Y este cea mai vanduta masina electrica in SUA si Europa

Fenomenul nu este insa nou si este partial legat de neajunsurile categoriei, care se remediaza treptat, si mai ales de pretul de vanzare, care este adesea nesustenabil pentru clientii care ar dori sa treaca la alte modele din gama Tesla. In Statele Unite, Cybertruck are potentialul de a schimba situatia si de a reduce procentul de clienti care revin la masinile cu motoare cu combustie, nu in ultimul rand datorita pozitionarii sale la un pret intermediar intre Model Y si Model S si X.

De asemenea, marca se confrunta cu o concurenta sporita in sectorul masinilor electrice. Lucid Air, Rivian R1T, Mercedes-Benz EQS si Rivian R1S atrag, de asemenea, o parte din clientii reinnoiti de Tesla. Cu toate acestea, cifrele citate in studiu raman comparativ scazute. La nivel mai general, Citi noteaza ca Tesla continua sa isi consolideze pozitia de lider pe piata automobilelor electrice din Statele Unite. Peste 60% dintre proprietarii Model S raman la Tesla, proportie care depaseste chiar 70% in cazul proprietarilor Model 3.

Si in Europa? Modelul Y continua sa fie un succes pe Batranul Continent: in august, vehiculul a fost cel mai bine vandut model din Europa pentru a 5-a luna consecutiva. Au fost vandute 19.725 de unitati pe parcursul lunii, cu 186% mai mult decat cele 6.817 unitati vandute in aceeasi luna a anului trecut. Din ianuarie, aproximativ 151.191 de unitati si-au gasit un proprietar, ceea ce plaseaza Model Y chiar in fata Dacia Sandero (148.080 unitati) si Volkswagen T-Roc (138.302 unitati).

Per total, Tesla poate sa se bucure de o crestere de 198,3% a vanzarilor Model Y de la inceputul anului, in timp ce Dacia Sandero si-a vazut vanzarile crescand cu 19,2% in aceeasi perioada, iar VW T-Roc cu 20,7%. Ramane de vazut daca Model Y va atinge acelasi nivel de satisfactie in Europa.

Sursa: https://www.presse-citron.net/la-tesla-model-y-bat-tous-les-records-de-satisfaction-client/

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here