Top 6 avantaje ale ale imprumuturilor de la un amanet auto

0
6987
amanet auto

Amanetul auto reprezinta acea solutie rapida la care persoanele apeleaza, in general, intr-o situatie critica. Este o institutie nebancara, care imprumuta cu sume de bani persoane fizice si juridice, garantia fiind constituita de autoturismul amanetat. Un amanet bun de care se ocupa profesionisti isi asuma obligativitatea de a proteja masina in timpul perioadei ii este incredintata ca gaj.

Suma pe care institutia o poate oferi unei persoane depinde de masina pe care aceasta o va amaneta. Cu cat valoarea autoturismului este mai mare, cu atat suma de bani posibil de imprumutat va creste. O multime de persoane apeleaza la amanetul auto in situatii de urgenta, in care au nevoie neaparata de o suma de bani. Alegand aceasta varianta in detrimentul unei institutii bancare, procesul de imprumut are loc mult mai rapid.

Cele mai importante beneficii pe care un amanet auto le ofera

Potrivit specialistilor de la AmanetAuto.ro, principalele avantaje ale apelarii la aceasta institutie nebancara sunt urmatoarele:

1. Unul dintre beneficii este reprezentat de rapiditatea cu care clientul primeste suma solicitata. In ziua de azi, institutiile bancare ofera credite in functie de numeroase criterii, pe care majoritatea solicitantilor nu le indeplinesc. In plus, perioada de asteptare este una indelungata. Un alt dezavantaj ar putea fi multitudinea de documente ce trebuie completate, verificate si depuse la banca. Pe cand, amanetul auto are avantajul rapiditatii si al simplitatii procesului de solicitare si primire a banilor.

2. Tot un avantaj ce tine de rapiditate consta in modalitatea eficace prin care este comunicata suma ce poate fi oferita solicitantului. Aceasta poate fi comunicata printr-un simplu apel telefonic, in timpul caruia solicitantul comunica modelul masinii si alte caracteristici ale acesteia, precum vechimea. In functie de institutie, exista posibilitatea deplasarii la domiciliu a reprezentantilor, pentru o evaluare a autoturismului.

3. Siguranta este un alt beneficiu. Masina clientului este pastrata intr-un garaj, intr-un parc auto sau intr-o parcare pazita si este acoperita cu o husa pentru a fi protejata. Autovehiculul va fi restituit exact asa cum a fost lasat de client – pentru corectitudinea procesului se efectueaza fotografii la momentul amanetarii.

4. Solicitantul are avantajul comisionului redus. Acesta se calculeaza in functie de perioada amanetarii, precum si de suma solicitata. In functie de institutia nebancara, comisionul poate varia intre 0,12% si 0,3%.

5. Perioada de imprumut este flexibila. Solicitantul poate face imprumutul pe o perioada dorita, cea minima fiind de 30 de zile. Dupa ce aceasta perioada stipulata in contract trece, exista posibilitatea extinderii sale.

6. Documentatia este simpla. Un aspect foarte diferit de situatia in care imprumutul ar fi fost efectuat la o institutie bancara, atunci cand este vorba de un amanet, documentatia necesara consta in actul de identitate al solicitantului, talonul autoturismului si cartea de identitate a autoturismului. In cazul persoanelor juridice, se vor mai adauga urmatoarele: CUI si actul constitutiv.

Avand in vedere avantajele prezentate, amanetul auto reprezinta o solutie benefica in situatiile de urgenta. Solicitantii nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire la anumite cereri care pot aparea ulterior din partea agentiei, deoarece in momentul predarii masinii se semneaza un contract, prin care ambele parti se obliga sa respecte termenii stabiliti. In plus, majoritatea institutiilor de acest fel includ in contract si respectarea confidentialitatii solicitantului in ceea ce priveste datele personale dupa terminarea contractului.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here