Volvo va monta camere in masinile sale pentru a evita alcoolul la volan

0
6630

Volvo a pus mereu siguranta conducatorilor si pasagerilor sai pe primul loc. Iar acest lucru se poate constata in primul si in primul rand din cifre. Marca vrea sa mearga si mai departe in 2020 si sa integreze camere video in habitaclu pentru a detecta alcoolul la volan, o distragere mult prea importanta a atentiei in ceea ce il priveste pe conducatorul auto.

Aceste camere vor avea o singura misiune, aceea de a urmari miscarile oculare ale conducatorului auto pentru a determina nivelul de distragere si nivelul de alcoolemie. Constructorul nu a precizat inca numarul de camere instalate in masina, nici modul in care acestea vor fi dispuse.

Fie ca soferul se uita in alte parti in timp ce conduce, fie nu isi tine mainile pe volan, fie ca isi inchide ochii la un moment dat sau ca miscarile sale par neregulate, va primi un apel telefonic din partea unui centru de asistenta Volvo pentru verificare. In cazul in care nu se primeste un raspuns din partea acestuia sau rezultatul acestui apel nu este satisfacator, autovehiculul ar putea fi incetinit sau chiar oprit.

In ceea ce priveste securitatea conducatorilor auto, ne dorim sa evitam pe cat posibil accidentele, nu doar sa limitam impactul acestora atunci cand deja sunt inevitabile. Mai bine prevenim decat vindecam, a declarat Henrik Green, vice-presedinte R&D, Volvo.

Mai raman inca de pus la punct unele detalii precum gestionarea si stocarea acestor clipuri video. Vor putea fi acestea consultate de terte persoane cum ar fi autoritatile? Ar trebui sa avem aceste raspunsuri in lunile ce urmeaza. Oricum, initiativa este una demna de lauda, este in beneficiul conducatorilor auto din intreaga lume.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here