Noul ”Indiana Jones”, premieră la Cannes

0
3570

Cea mai nouă producţie din seria Indiana Jones va avea premiera mondială la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, care îi va aduce, de asemenea, un „omagiu excepţional” actorului său, Harrison Ford, în vârstă de 80 de ani, relatează AFP.

„Indiana Jones and the Dial of Destiny”, regizat de James Mangold, urmează să fie proiectat pe 18 mai la Cannes, au anunţat organizatorii într-un comunicat.

Cea de-a cincea parte a aventurilor arheologului imaginat de Georges Lucas şi prezentat pe marele ecran de Steven Spielberg, ar urma să fie lansată pe 28 iunie în Franţa şi pe 30 iunie în Statele Unite.

La fel ca Tom Cruise pentru „Top Gun: Maverick”, anul trecut, urcarea treptelor se anunţă a fi unul dintre evenimentele festivalului. Pe muzica lui John Williams sunt aşteptaţi, alături de Harrison Ford, ceilalţi actori ai filmului, printre care Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas şi Mads Mikkelsen.

Cu această ocazie, festivalul îi va aduce un omagiu special lui Harrison Ford, figură emblematică a cinematografiei hollywoodiene, de la „Războiul Stelelor’, în care l-a interpretat de trei ori pe Han Solo, la „Blade Runner”, întruchipându-l de asemenea magistral din 1981 pe aventurierul cu pălărie şi bici în seria „Indiana Jones”.

„Indiana Jones and the Dial of Destiny”, coprodus de Georges Lucas şi Steven Spielberg pentru Disney şi LucasFilms, este regizat de data aceasta de James Mangold, autorul filmului biografic despre Johnny Cash „Walk the Line” cu Joaquin Phoenix şi „Le Mans 66” (2019).

Acesta este al doilea film a cărui selecţie a fost confirmată oficial de Festival, după „Killers of the Flower Moon” de Martin Scorsese, cu actorii săi preferaţi Leonardo DiCaprio şi Robert de Niro.

Vezi si:  Halloween Ends: ultima runda dintre Michael Myers si Laurie Strode

Juriul celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) va fi prezidat de regizorul suedez Ruben Östlund, de două ori câştigător al Palme d’Or.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here