Tom Cruise revine în Top Gun

0
5049

Tom Cruise a prezentat joi, de pe un avion aflat în zbor, în avanpremieră mondială filmul „Top Gun: Maverick”, a doua parte a producţiei de succes lansată în 1986, relatează vineri AFP.

Continuarea „Top Gun” preia povestea lui Maverick, un pilot de elită interpretat de Tom Cruise, la aproximativ treizeci de ani după filmul original.

Lansarea a fost programată iniţial în 2020, însă a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei de coronavirus.

Tom Cruise, în vârstă de 59 de ani, şi-a prezentat filmul printr-un mesaj video participanţilor la festivalul CinemaCon din Las Vegas, marea adunare anuală a proprietarilor de săli de cinema.

Renumit pentru capacitatea sa de a efectua el însuşi un număr mare de cascadorii, actorul a adresat mesajul în timp ce se afla pe un avion în zbor deasupra Africii de Sud. „Salutare, tuturor. Îmi doresc să fi fost acolo cu voi. Scuze pentru zgomot”, a strigat actorul peste vuietul motorului aeronavei şi şuieratul vântului. „După cum puteţi vedea, filmăm cea mai recentă parte din ‘Mission: Impossible’ „, a spus el râzând.

„Tom dă lovitura tot timpul, tot timpul… şi nu poate fi oprit”, a glumit Jerry Bruckheimer, care a fost şi producătorul primului film „Top Gun” şi s-a aflat în sală din Las Vegas.

Intriga şi detaliile filmului sunt ţinute secrete până la premiera oficială a filmului „Top Gun: Maverick”, la Festivalul de Film de la Cannes de luna viitoare, însă pelicula a primit imediat aplauze pe reţelele sociale din partea jurnaliştilor prezenţi la proiecţia organizată de studiourile Paramount.

Noul film rămân fidel reţetei care a stat la baza succesului primului „Top Gun”, cu scene intense de acţiune filmate la bordul unor avioane de luptă reale ale US Navy, precum şi cu un număr mare de referinţe la varianta iniţială.

Regizorul „Top Gun” din 1986, Tony Scott, a murit în 2012, însă succesorul său, Joseph Kosinski, „a găsit o modalitate de a stârni interesul lui Tom”, după ce a văzut pe YouTube imagini video filmate de piloţii US Navy cu ajutorul camerelor GoPro, în timpul zborurilor de antrenament.

„I-am arătat lui Tom, iar el a spus: ‘E disponibil gratuit pe internet… Dacă nu putem face mai bine, atunci nu merită să realizăm filmul’. Aşa că a fost de acord!”, a declarat râzând Joseph Kosinski.

Cu ajutorul inginerilor de aviaţie, cineaştii au reuşit să plaseze nu mai puţin de şase camere în cabina avioanelor folosite la filmări.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here