Avantaje si dezavantaje intalnite la bateriile cu senzor

0
8109

Stim cu totii cat de grele sunt de luat anumite decizii cand vine vorba de renovarea propriei locuinte. Multi te vor sfatui intr-o anumita directie, pe cand altii poate iti vor recomanda produse diametral opuse. Cea mai des renovata parte a unei case este baia. Produsele sanitare nu sunt facute sa reziste o eternitate, si o data ce isi pierd stralucirea poti lua in considerare inlocuirea lor.

Ai luat vreodata in considerare posibilitatea montarii de baterii senzor in locuinta ta? Daca da, hai sa vedem mai exact care sunt avantajele si dezavantajele acesteia.

Avantaje unor baterii senzor

Vei ajuta planeta – pe scurt, astfel vei avea mai mult control asupra nivelului de apa folosit si vei ajuta la conservarea apei. Nu este vorba doar de faptul ca la aceste baterii senzor apa se opreste automat, ci si despre debit.

Pe cand un robinet normal ar consuma aproximativ 10-15 litri de apa pe minut, un robinet cu senzor te va ajuta sa mentii un debit mult mai redus, folosind totusi un nivel optim de apa. Un robinet cu senzor va utiliza aproximativ 6 litri de apa pe minut.

 

Economisesti energie – nu salvezi doar apa prin debit si consum insa si energie. La baterii senzor vei utiliza aproximativ 9 sau 12 volti, depinzand de tipul bateriei. In acelasi timp insa poti sa setezi temperatura dorita si debitul dorit o data, ce va ramane constant. Pe cand la o baterie clasica, setarea temperaturii si a debitului la fiecare utilizare va consuma energie, pe care ai putea-o salva utilizand baterii senzor.

Vezi si:  Lucruri interesante despre gelurile pentru manichiuri moderne!

Vei reduce cheltuielile – avand in vedere ca prin aceste metode reduci atat energia cat si consumul de apa, automat vei reduce si cheltuielile aferente de intretinere, cu aproximativ 30-50%.

O baie mai curata – faptul ca poti regla debitul apei o singura data, fixand din setari debitul si temperatura apei va insemna ca vei ajuta la mentinerea baii mai curate. Cat timp reglezi debitul la o baterie clasica, vei stropi cu siguranta baia. Ins ain momentul in care debitul ramane constant, la fel va ramane si nivelul de stropire.

O baie mai linistita – multi nu iau in considerare ca tehnologiile moderne folosite la aceste baterii senzor sunt mult mai avansate si permit mentinerea si functionarea mai linistita a bateriei. Si cine nu si-ar dori o locuinta mai linistita per total?

Dezavantaje la baterii senzor

Costuri mai mari – chiar daca am mentionat din start ca instalarea unei baterii senzor va duce la costuri mai reduse pe viitor, din cauza debitului si a energiei reduse, acest lucru nu este valabil si pentru procesul initial de instalare. Insa daca este sa luam in considerare costurile pe termen lung, investitia merita toti banii.

Daca este pana de curent – un mic minus pe care il au aceste baterii cu senzor este faptul ca in momentul in care ti se ia curentul in casa, nu vei putea folosi nici chiuveta. Insa daca este sa luam in considerare de cate ori se intampla pene de curent, investitia isi merita banii.

Senzorul de infrarosu – avand in vedere ca activarea acestor baterii cu senzor se face printr-un senzor de infrarosu, trebuie sa iei in considerare posibilitatea ca acest senzor sa reactioneze si sa se activeze de multe ori la factori externi, chiar si atunci cand nu e cazul.

Vezi si:  Spatiile de joaca amenajate cu pardoseli decorative sunt adorate de copii. Afla mai multe despre acestea

Alege dintr-un magazin dedicat

Optiunea pentru baterii senzor este castigatoare, din mai multe motive. Iar avantajele sunt mai mari in numar decat dezavantajele. Insa trebuie sa fii atent sa alegi un model calitative, cum ar fi cele oferite de www.baterii-lux.ro, unde poti gasi orice model potrivit pentru locuinta ta. Ii poti contacta direct la acest numar: 0721482872, pentru a afla orice detaliu dorit despre produsele lor!

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here