Avantajele și dezavantajele caselor fără etaj

0
7599
case cu un etaj

Foarte multa lume viseaza la o casa cu scara interioara, desfasurata mai degraba pe inaltime decat in plan. Casele cu etaj sau cu mansarda sunt foarte atractive din punct de vedere vizual, insa au anumite neajunsuri:

  • au nevoie de proiecte rezistenta case mult mai bine gandite, care includ mult fier beton si mai multe materiale;
  • sunt mai greu de construit;
  • Au nevoie de o fundatie mai adanca;
  • Nu sunt tocmai confortabile pentru persoanele in varsta.

Tocmai din cauza acestor neajunsuri, multi arhitecti si constructori recomanda orientarea spre proiecte rezistenta case pe un singur nivel.

Conform celor de la arhipropub.ro, casele pe un singur nivel au o multime de avantaje, care mai de care mai interesante.

Care sunt avantajele caselor cu un singur nivel?

  1. Structura de rezistenta este foarte simpla. Fortele aplicate asupra casei nu sunt foarte mari, asadar, deteriorarea in timp va fi mai mica. In plus, riscurile de aparitie a problemelor in cazul unor cutremure sunt mult mai mici;
  2. Nu este nevoie de turnarea unei placi intre acoperis si parter, ceea ce elimina foarte mult din costuri. Intre parter si acoperis, spre exemplu, se poate face un plafon realizat din lemn, ceea ce scade mult costurile si genereaza o eficienta maxima din punct de vedere termic si fonic;
  3. Flexibilitatea in ceea ce priveste optiunile de constructie este mai mare. Casele pe un singur etaj permit constructia unor camere mai mari, permit suprafetele vitrate foarte mari si o multime de alte solicitari pe care casele cu etaj nu le permit.
  4. Sunt eliminate multe riscuri de accidentare. Statisticile arata ca majoritatea accidentelor sunt casnice. De foarte multe ori, accidentele se petrec pe scara interioara. O casa cu un singur nivel nu are o astfel de problema.
  5. Reparatiile se fac mult mai usor, fara a fi nevoie de alpinisti care sa se catere pe ziduri sau de scari foarte inalte.

Care sunt dezavantajele caselor cu un singur nivel?

Evident, nu exista doar avantaje. O casa cu un singur nivel are dezavantajul de a avea nevoie de o parcela mai mare de teren pentru a asigura tot spatiul de care este nevoie si de a nu putea fi locuita de foarte multe persoane. De regula, o casa cu etaj poate sa fie folosita de mai multe familii, separand foarte bine camerele. In cazul unei case cu un nivel, acest lucru este imposibil.

De asemenea un dezavantaj vizibil este cel legat de incalzire. S-a dovedit clar ca o casa cu etaj se incalzeste mult mai repede decat una pe un singur nivel, pentru simplul motiv ca aerul cald circula intotdeauna pe verticala.

Per total insa, casele cu un singur nivel sunt foarte atractive, deoarece sunt construite rapid, au costuri mici de constructie si sunt foarte sigure. Sunt multi oameni care pot fi convinsi de toate aceste avantaje. Pentru ceilalti insa, exista casele cu mansarda sau cu etaj, care economisesc din spatiul pe orizontala si le pot satisface toate nevoile.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here