Care sunt avantajele utilizarii unei traverse pe hol?

0
8772
da da da

Foarte multe apartamente și case sunt construite in jurul unui hol, care de cele mai multe ori este lung si ingust. Desi foarte putini oameni ii acorda atentie, holul este o incapere importanta, care face trecerea de la zona de exterior la incaperile confortabile ale casei.

Tocmai de aceea, este bine sa fie mobilat corect.

Nu exista foarte multe piese de mobilier pentru holuri, cu exceptia cuierului si a pantofarelor, insa acest spatiu poate sa fie imbogatit intr-un mod foarte placut cu tablouri, oglinzi si traverse hol.  Daca tablourile si oglinzile sunt elemente pur estetice, traversele sunt mult mai mult de atat, oferind o multime de avantaje.

Care sunt principalele avantaje ale unei traverse hol?

  1. Reduc praful, contribuind la obtinerea unui aer mai curat. Spre deosebire de parchet, covorul reține mult mai bine praful, ceea ce îl tine departe de aer. Exista si un neajuns in asta, insa: va trebui sa cureti mult mai des holul, iar aspiratorul va deveni unul dintre cei mai buni prieteni.
  2. Asigura o acustica foarte bine. Un alt avantaj al oricarei traverse hol este faptul ca amplifica foarte bine acustica dintr-o. Acolo unde exista traverse rezonanta peretilor si a podelelor este redusa, ceea ce creaza o senzatie de confort fonic.
  3. Elimina riscul de accidentare. Atunci cand vii de afara, de multe ori cu incaltamintea uda, riscul de alunecare si de accidentare este destul de mare. Traversa este o suprafata antiderapanta, care poate sa elimine riscurile.
  4. Este confortabila. Daca alegi sa circuli cu picioarele goale prin casa, inclusiv pe hol, te vei bucura din plin de traversa. Aceasta este foarte confortabila, indiferent ca alegi utilizarea unei traverse de hol din lana sau una din material sintetic. Practic, picioarele vor resimti caldura si acea senzatie de moale pe care fiecare dintre noi o indrageste.
  5. Poate sa ofere o estetica foarte interesanta incaperii, asigurand o prima impresie excelenta asupra casei. Estetica este, fara doar si poate, un element important in orice casa. O traversa de buna calitate poate sa asigure o estetica perfecta.

Cum alegi traversa pentru hol?

Conform celor de la Startdecor.ro, atunci cand alegi traversa trebuie sa te orientezi in functie de 3 elemente importante: material, design si dimensiuni.

Este bine sa optezi pentru materiale cat mai moi si confortabile, sa te asiguri ca designul este in concordanta cu aspectul intregii locuinte si ca spatiul dintre marginea traversei si pereti este de minim 8 cm. In felul acesta, vei obtine o senzatie placuta de spatiu.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here