Care sunt cele mai importante probleme de imagine ale camerelor de supraveghere?

0
77469
Camera de supraveghere IP DAHUA IPC-B2A20-Z

Atunci cand instalezi un sistem de supraveghere video o faci pentru a-i proteja pe cei dragi, pentru a-ti proteja bunurile si pentru a-ti proteja domiciliul. Nu de putine ori, atunci cand apare o situatie neplacuta cei care au un sistem de supraveghere video instalat ajung la concluzia ca acesta nu ofera imagini concludente, ceea ce il face inutil.

Pentru a evita orice tip de problema trebuie sa stii care sunt principalele neplaceri generate de camerele de supraveghere si cum pot fi rezolvate.

Ce probleme de imagine apar cel mai adesea?

  1. Valurile. Sistemele analogice de supraveghere pot genera niste valuri atunci cand trec la modul de functionare cu infrarosu. Cauzele care duc la aparitia valurilor sunt destul de diverse: un cablu mult prea mare care nu transmite suficient curent electric pentru toate camerele, o camera de supraveghere care pierde curent prin carcasa sau o alimentare dintr-o sursa de curent fara impamantare. Impamantarea este esentiala la utilizarea unui sistem de supraveghere video, mai ales daca sunt folosite camere si DVR cu cutie metalica.
  2. Lipsa semnalului. In general, atunci cand camerele nu mai transmit imagine exista o problema legata de internet. Fie viteza acestuia este prea mica, fie conexiunea are o problema. Evident, poate fi si o problema legata de cablurile de conectare la internet si de alimentare.
  3. O imagine fara claritate. Poate sa fie cauzata de camere de proasta calitate sau de tehnologia folosita. In general, daca iti doresti imagini de buna calitate trebuie sa te asiguri ca achizitionezi un set de camere de o calitate superioara. Din fericire, optiunile sunt numeroase iar costurile sunt din ce in ce mai mici.
  4. Dungi colorate care apar pe imagine. Acesta sunt cauzate, de regula, de conectiuni slabe intre camerele video si DVR. Daca conexiunile sunt bune, cel mai probabil este vorba despre o defectiune a camerelor de supraveghere.
  5. Puricii. Zgomotul de imagine denumit si ” purici” in mod popular, apare de regula la filmarile de pe timp de noapte. In mod normal, reprezinta o problema care trece de la sine, insa pentru o claritate maxima este bine sa se caute camere de supraveghere care beneficiaza de AGC ( Automatic Gan Control). Aceasta functie poate sa regleze fluctuatiile de lumina si sa elimine orice risc de aparitie a puricilor.

In general, daca vrei o supraveghere care asigura imagini de o calitate foarte buna trebuie sa investesti in camere de supraveghere cu cat mai multe functii de ultima generatie. Acestea pot filma fara probleme pe timp de noapte, fac fata unui mediu nu tocmai prielnic si prezinta rezolutii incredibile, care evidentiaza fiecare detaliu. Daca te intereseaza informatii si despre un sistem CCTV, poti accesa articolul publicat pe site-ul www.bzi.ro. Acolo gasesti informatii despre cum sa alegi cele mai bune componente pentru sistemul tau de supraveghere.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here