Ce este Pupinel sterilizare si cum functioneaza

0
51102
ce-este-pupinel-sterilizare-si-cum-functioneaza

Un pupinel sterilizare poate fi folosit atat de catre un coafor, pentru sterilizarea instrumentelor sale, cate de catre specialistii in manichiura si pedichiura pentru sterilizarea sculelor metalice folosite in lucru. Acest aparat este folosit pentru uneltele care taie pielea sau o rup si care necesita tratament termic, prin incalzirea la 250 de grade a suprafetei de lucru.

Principiul de functionare a unui pupinel sterilizare este bazat pe temperatura ridicata pe suprafata instrumentului de lucru. Carcasa lu poate fi din plastic, iar in interior are un recipient metalic. In acest recipient se gasesc niste ble de cuart care dau acest efect de temperatura ridicata. Aparatul se inchide cu un capac in timpul incalzirii.

Daca abia ti-ai luant un pupinel sterlizare, trebuie sa citesti atent instructiunea de folosire. In principiu, inainte de a porni aparatul, gtrebuie sa ridici capacul si sa-l umpli cu bilutele de cuart. Inchizi capacul si conectezi aparatul la o retea electrica. Nu deschide capacul in timpul incalzirii! Daca nu urmezi acesti pasi, risti sa provoci arsuri accidentale. Timpul de incalzire poate varia de la 10 la 12 minute, in dependenta de aparat. Introdu apoi instrumentele si le lasi aproximativ 20-30 de secunde. Acesta este timpul de sterilizare a lor.

Cunoastem ca multe infectii pot fi introduse prin intermediul sculelor metalice, atunci cand mergi la un profesionist si stii ca vei fi supus procedurilor cu acestea. De aceea este absolut necesara dezinfectarea si sterilizarea lor.

Mai trebuie sa cunosti ca un pupinel sterilizare trebuie sa-si aiba locul intr-o incapere inchisa, sa fie curata, temperatura in incapere sa fie constanta, bine luminata, sa ai grija sa stergi parful regulat si sa nu-l expui umeditatii.

Ca si oricare aparat, dar mai ales unul care sterilizeaza uneltele, un pupinel sterilizare trebuie intretinut adecvat. Carcasa va trebui curatata zilnic, dar si interiorul acestuia. Daca, intamplator, ai deteriorat cablul, inlocuieste-l neaparat cu unul special pentru el. Inainte de a incepe curatarea, asigura-te ca pupinelul este deconectatsi este racit, iar dupa ce l-ai curatat, nu-l porni imediat.

Daca esti specialist in domeniul frumusetii, vei invata, desigur, tehnica de lucru cu un pupinel si toate regulile de intretinere si pastrare al lui. Este extrem de important sa ai asemenea aparat, pentru a evita o posibila infectare e clientului cu vre-o infectie nedorita, pentru ca tot tu vei suporta consecintele si plus la toate, vei pierde din popularitate pe care ai obtinut-o in munca ta.

Deci nu ezita sa faci achizitia potrivita, consultandu-te cu un specialist care deja cunoaste tot despre aceste aparate.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here