Cum sa alegi hidroizolatii profesionale pentru casa ta?

0
4845

In momentul in care te apuci de constructia unei case, vei avea o multime de elemente de luat in considerare, incepand de la un teren ideal, un arhitect pe masura si cele mai calitative materiale, pana la detalii cum ar fi hidroizolatii profesionale, la un acoperis rezistent si asa mai departe.

De unde poti fi sigur ca alegerile pe care le faci sunt cele mai bune si iti vor fi alaturi si pe viitor? Pentru a le lua rand pe rand, astazi vom vorbi strict despre hidroizolatii si ce trebuie sa stii despre ele.

De ce ai nevoie de hidroizolatii?

Pentru a  intelege acest lucru, hai sa vorbim putin despre ce inseamna de fapt o hidroizolatie. Orice casa este supusa anumitor riscuri. Unul dintre aceste riscuri este reprezentat de infiltratiile de apa. Daca lasi aceste infiltratii netratate pe o perioada indelungata de timp, pot duce la mucegai sau la deteriorarea peretilor tai, iar astfel poti incepe de la zero un intreg proces de renovare a locuintei. Astfel, hidroizolatiile profesionale devin o necesitate pentru casa ta si nu un moft sau o cheltuiala in plus.

In plus, hidroizolatiile nu te protejeaza doar impotriva infiltratiilor ci si a posibilelor probleme de sanatate aparute in urma complicatiilor de mucegai, de exemplu. Astfel, o investitie din timp te poate salva de multe cheltuieli pe viitor.

Ce tipuri de hidroizolatii exista?

Inainte de a porni pe drumul lung al asigurarii casei tale impotriva daunelor, trebuie sa stii exact unde, cum si in ce fel poti apela la hidroizolatii profesionale. Poti incepe chiar de la baza casei tale, de la fundatie si apoi sa izolezi subsolul, care este predispus la riscuri de infiltratii. Nu in ultimul rand, poti izola terasa si acoperisul casei. Daca este sa aruncam  o privire asupra materialelor utilizate:

Hidroizolatii lichide – partea cea mai buna la aceasta varianta este ca procesul de montare este unul rapid si eficient. Astfel, daca nu ai prea mult timp la dispozitie, e varianta perfecta pentru tine. In plus, se usuca la fel de rapid. In general, pot fi utilizate pentru acoperisuri, bai sau spatii exterioare, cum ar fi balcoanele.

Hidroizolatii din PVC – aceasta poate fi considerata o varianta clasica sau traditionala, care insa nu si-a pierdut eficienta odata cu trecerea timpului. Partea buna la acest tip este ca materialul utilizat este usor si aderent, extrem de rezistenta, conferind o durabilitate ridicata.

Hidroizolatii cu membrane bituminoase – o alta varianta traditionala pe care poti sa o alegi. In general, acest tip este folosit pentru spatii care necesita o rezistenta mai ridicata, cum ar fi fundatiile, subsolurile, beciurile si asa mai departe.

Indiferent de care ar fi materialul pentru care optezi, trebuie sa ai in minte anumite aspecte care sunt comune. La fiecare hidroizolatie profesionala vei avea nevoie de: fiecare necesita un material care poate sa faca priza buna cu betonul, caramida, are nevoie de materiale de finisare pentru a arata frumos lucrarea si membrane de hidroizolatie.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here