Cumperi hidrofoare de calitate superioara de la magazinul Regalfermierul!

0
1989
8

Atunci cand doresti sa cumperi hidrofoare si in general produse pentru irigatie, regalfermierul.ro este magazinul ideal pentru a face aceasta achizitie.

Sistemul hidrofor este un echipament folosit pentru a mentine presiunea apei furnizata in mai multe zone ale vasului la inaltimi distincte, pentru a mentine presa de apa continua in toate liniile si pe toate podelele vasului.

Daca utilizati o pompa centrifuga direct la conducta de apa proaspata, pompa se va intrerupe frecvent si se va intrerupe in principal din cauza consumului scazut de apa, care scade rapid presiunea sistemului. Semnificatia hidroforului se afla aici.

Actioneaza ca un rezervor presurizat care, cu ajutorul aerului comprimat, mentine presiunea sistemului intr-un anumit interval.

Deoarece apa nu poate fi comprimata, utilizarea pompelor face foarte dificila mentinerea presiunii – acestea ar fi intrerupte si indepartate in mod constant. Sisteme precum linia principala de incendiu, sistemele de sprinklere si chiar sistemele de apa dulce folosesc un hidrofor pentru a ocoli acest lucru. Aceasta este o parte a cilindrului umpluta cu apa, iar restul este umpluta cu aer. Aerul din cilindrul este comprimat si presiunea aerului asupra apei este presata in jos.

Aerul este mai comprimat pe masura ce pompele adauga apa in sistem, imbunatatind presiunea generala. In schimb, aerul impinge apa cand apa este scursa, iar presiunea scade incet pana cand pompele intra din nou.

Utilizarea unui hidrofor permite intregului sistem sa mentina mai bine o presiune constanta fara pornirea si oprirea constanta a pompelor. Metoda simpla de presurizare a rezervorului de hidrofor prin adaugarea de mai mult aer comprimat. Rezervorul hidrofor este in general in modul automat. Aceasta regleaza presiunea de pornire si de decuplare a pompelor hidrofor.

Dar incarcarea manuala a sistemului deschide mai intai orificiul de ventilatie. Apoi porniti pompa si urmariti nivelul prin sticla de viziune (vizor). Asteptati putin pana cand apa ajunge la aproximativ 70% din capacitatea maxima.

Inchideti orificiile de ventilatie si deschideti robinetul pentru alimentarea cu aer de joasa presiune. Incarcare rapida pana la 4,5 bari de presiune a aerului rezervorului hidrofor. Odata ce presiunea este atinsa la 4,5 bar, aduceti-o incet la 5 pana la 5,5 bar pe baza recomandarilor producatorului.

Evitati supraincarcarea, in caz contrar, aerul cu apa va iesi din robinete. Apa nu va ajunge in partea de sus a unitatii de cazare daca este subincarcata. Produsul pompa apa submersibila 1,1kw 120m cu plutitor MF este o alegere populara pentru cei care cumpara  de la regalfermierul.ro, deoarece este folosita cu succes atat pentru transportul apei pe distante mari, pentru irigare, stropire, dar si la nivel industrial, in cazul cladirilor inalte, a fabricilor si minelor.

O pompa submersibila, numita si pompa submersibila electrica, este o pompa care poate fi scufundata complet in apa. Motorul este sigilat ermetic si cuplat strans cu corpul pompei.

O pompa submersibila impinge apa la suprafata transformand energia rotativa in energie cinetica in energie de presiune. Acest lucru se realizeaza prin tragerea apei in pompa: mai intai in admisie, unde rotatia rotorului impinge apa prin difuzor. De acolo, iese la suprafata.

Avantajul major al unei pompe submersibile este ca nu trebuie niciodata amorsata, deoarece este deja scufundata in fluid. Pompele submersibile sunt, de asemenea, foarte eficiente, deoarece nu trebuie sa cheltuiasca multa energie in miscarea apei in pompa. Presiunea apei impinge apa intr-o pompa submersibila, „economisind astfel” o mare parte a energiei pompei.

De asemenea, desi pompele in sine nu sunt versatile, selectia este cu siguranta. Unele pompe submersibile pot gestiona cu usurinta solidele, in timp ce unele sunt mai bune doar pentru lichide. Pompele submersibile sunt silentioase, deoarece sunt sub apa, iar cavitatia nu este niciodata o problema, pentru ca nu exista nicio „pica” de presiune pe masura ce apa curge prin pompa.

Pompele submersibile pentru puturi functioneaza de obicei intr-un interval de debit foarte ingust. Pentru a se adapta la o gama larga de adancimi de puturi, acestea sunt intotdeauna pompe cu mai multe etape. Cu cat putul este mai adanc (ceea ce inseamna pentru cap static), cu atat sunt necesare mai multe etape (presiune mai mare). Capacitatea de a potrivi numarul de trepte cu un interval rezonabil de debit mic permite producatorilor de pompe sa creeze modele de pompe foarte eficiente. Cheia pentru a obtine cea mai eficienta pompa pentru aplicatia voastra este sa aveti performanta sondei masurata cu precizie de un forator de sonda competent si sa aveti pompa dimensionata corespunzator pentru tipul de lucru , pe baza informatiilor furnizate despre sonda.

Pompele submersibile sunt, de asemenea, utilizate in aplicatii in care amorsarea unei pompe centrifuge standard cu aspiratie finala ar fi dificila. Deoarece admisia de aspiratie a unei pompe submersibile este scufundata, nu este necesara amorsarea. Este important sa retineti ca, daca utilizati o pompa submersibila pentru puturi intr-o alta aplicatie decat un put (cum ar fi un iaz, o fantana umeda, un parau etc.), trebuie sa utilizati un manson de inductie a fluxului pentru a forta apa sa curga de catre motor, pentru a nu se supraincalzi. Majoritatea pompelor de bazin submersibile sunt proiectate pentru a manipula atat solide, cat si lichide, fara a se bloca in timpul functionarii. Acest lucru poate fi ideal pentru pomparea unui subsol inundat sau pentru golirea unei put vechi, iar alegerea unei pompe submersibile care este capabila sa asimileze solide va poate asigura ca ati facut o achizitie durabila.

Regalfermierul.ro este magazinul de la care toti agricultorii ar trebui sa se aprovizioneze!

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here