Funerarenicolas.ro – munca unei echipe eficiente in imagini

0
1989
artic. 2 funerarenicolas

15 ani de munca neintrerupta in slujba celor care nu mai sunt si a familiilor lor merita toata pretuirea din lume! Funerarenicolas este numele magic pe care il rostesc cu ochii in lacrimi apartinatorii greu incercati de viata. Funerarenicolas este colacul de salvare de care se agata omul care se simte pierdut in univers, fiindca a pierdut ce avea mai drag: un om caruia putea sa ii incredinteze fara rezerve gandurile sale tainice, nelinistile metafizice, visurile nebunesti.

Pierderea unui om drag este traumatizanta, ca de plumb, supraomeneasca, mai presus de cuvinte! E toamna aceea neagra care se lasa in suflet, e partea aceea de iubire amputata, fiindca nu va mai avea cui  sa fie daruita.

La capat de lume, se intampla adesea ca un roman sa se stinga, cu toate ca era asteptat cu multa dragoste acasa. Nici el nu a vrut sa moara si apartinatorilor le vine greu sa accepte adevarul, dar nu mai este nimic de facut in afara de repatriere.

Dupa deces, el este asteptat cu durere, fiindca nu se pleaca asa fara ca oamenii care au mers alaturi pe drumul vietii sa isi ia ramas bun.

E nevoie de prezenta oamenilor care l-au cunoscut, de flori si coroane, de miros de lumanari si de cuvinte calde care sa alunge gheata mortii.

Pentru trupul lipsit de viata din strainatate actioneaza echipa firmei de pompe funebre de mai sus ca sicriul sa ajunga la timp la capela si familia sa se consoleze cu ingrijirea unui mormant.

https://www.funerarenicolas.ro/galerie-foto/reprezinta portofoliul acestor neobositi profesionisti care isi gasesc linistea cand masina cu trupul neinsufletit pleaca la drum spre Romania. Misiunea lor este indeplinita in momentul in care in capela intra sicriul sigilat cu trupul neinsufletit al celui care este asteptat sa i se aduca omagii pentru viata plina de rod pe care a trait-o pe pamant.

Prima fotografie infatiseaza o carte de condoleante si un buchet de flori de primavara. Zambilele si trandafirul au chipurile frumoase pline de durere.

Repatrierea este organizata ca decedatul sa fie primit acasa cu dragoste ca si cum ar fi fost viu. El este acelasi, a fost recunoscut de autoritati, exista placuta de identificare, dar este prea tarziu ca sicriul sa mai fie deschis, fiindca au trecut zile multe de la deces.

Florile sunt proaspete, fiindca Funerarenicolas colaboreaza cu florarii de top si indeplineste dorintele apartinatorilor cu mult drag.

Poza a doua a fost facuta intr-o zi ploioasa. Se zice ca persoana care moare cand ploua mult isi regreta plecarea din lume. Rar oameni care sa nu regrete! Poate ca nu au pareri de rau cei care sufera prea mult, prea mult…Pe geam se vad stropii de ploaie cum cad pe pamant. Pasaportul funerar este pregatit, la fel aranjamentul funerar pentru capac. Sicriul sigilat va veni plin de flori frumoase: trandafiri parfumati si nevinovat albi.

Poza a treia a suprinde sicriul sigilat. Se vad ceara rosie de pe capac si in coltul opus valvula metalica. E un sicriu maro deschis, lucios, sobru care impune respect.

In fata oricarui sicriu omul ar trebui sa isi plece fruntea plina de respect.

Poza urmatoare a fost facuta pe ninsoare. Ce trist trebuie sa fie sa nu se mai poate cineva bucura de dansul fulgilor nevinovati, de caldura din camin si de prezenta celor dragi!

Sa plece sa colinde in cer, cand tara isi pune rochie de sarbatoare si salba de argint. E acelasi sicriu maroniu si sobru, inveselit putin de trandafirii albi. Imaginea surprinde pregatirile care se fac inainte de plecarea catre tara.

Repatrierile au loc, dupa cum se vede, pe ploaie, pe ninsoare, pe vant si pe canicula. De 15 ani, soferii de la firma de pompe funebre care conduce in topul repatrierilor au condus pe o astfel de vreme imposibila. Au stat cu ochii in patru, incordati la volan, fiind patrunsi de misiunea lor grea si nobila: sa aduca un roman care s-a stins departe de ai sai in Romania si sa il incredinteze familiei pentru ramas bun.

Un aranjament superb parca surade trist in urmatoarea poza din galerie. E viu colorat, este parfumat, este perfect si mai ales este constient de frumusetea lui si de sacra misiune pe care o are: sa aduca putina alinare in sufletele celor care au pierdut un OM.

Capela se va lumina, cand aceste flori vor fi depuse langa defunct.

In poza urmatoare sunt surprinsi angajatii firmei specializate in repatrieri la lucru. Sunt aplecati asupra sicriului si verifica acte, trandafirii albi de pe capac lasa sa se inteleaga ca va fi repatriat un barbat.

Sicriul asezat in spatiul frigorific al masinii funerare se poate vedea in fotografia urmatoare. Masina straluceste, sicriul straluceste, oglinda este fixata in asa fel, incat soferul sa poata vede din cand in cand sicriul, fiindca este foarte grijuliu. Sigur usa din spate este incuiata, dar supravegherea in oglinda a sicriului posibil sa fi devenit deformatie profesionala.

Galeria este completata cu imagini din biserica, iar in ultima poza se poate vedea materialul fin cu care este captusit sicriul in cazul unui transport funerar intern.

15 ani de activitate nobila, neintrerupta in 18 poze sugestive la vederea carora vizitatorul site-ului firmei de pompe funebre nu stie cum sa isi manifeste respectul.

Romanii sunt adusi acasa cu tot respectul de la capatul lumii, fiindca sufletul cald al acestui popor nu rabda sa stie ca somnul celui instrainat nu este linistit.

Funerarenicolas face adevarate minuni ca familiile sa se reuneasca fie si macar pentru 2-3 zile.

Pe ploaie, pe ninsoare, pe canicula si furtuna acesti profesionisti isi fac datoria.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here