La ce sa fim atenti atunci cand cumparam un pat dormitor?

0
10455

Dormitorul este una dintre cele mai importante incaperi ale casei, fiind sanctuarul unde ne refugiem seara de seara, pentru un somn odihnitor si relaxant. Astfel, mobilierul ales pentru aceasta incapere va influenta mult din calitatea somnului si bunastarea de peste zi.

Un ambient placut se obtine, in primul rand, prin alegerea unui pat dormitor cat mai confortabil, incapator si placut din punct de vedere estetic. In acelasi timp, elementele de decor din jur contribuie la imaginea generala a incaperii si influenteaza starile noastre emotionale. Pentru a fi siguri ca faceti cele mai bune alegeri in ceea ce priveste atat mobilierul din dormitor cat si accesoriile si elementele de decor, e nevoie de un plan in prealabil. Cel mai usor este sa listati principalele elemente de care va avea nevoie camera, trecand in revista si posibilele decoratiuni. Astfel, va fi mai usor sa achizitionati ceea ce este necesar in incapere si sa va incadrati cat mai bine in bugetul propus.

Dimensiunea conteaza

Piesa de rezistenta a dormitorului este patul, asa ca mobilarea incaperii se va face in jurul acestui element. Primul pas in alegerea unui pat dormitor este luarea masuratorilor camerei. Mai exact, va trebui sa luati in considerare:

  • Numarul de persoane care vor utiliza patul;
  • Sa fie o latime de 20 cm in plus, de persoana, pentru mobilitate pe parcursul noptii;
  • Sa fie lasata o distanta de cel putin 50 cm intre pat si restul mobilierului/peretilor, pentru a nu ingreuna circulatia.

Pentru incaperi goale, se poate folosi si banda adeziva, pentru a va face o idee cam cat de mare poate sa fie patul ales si cat de inalta ati dori sa fie tablia.

Adaptati patul la stilul camerei

Cea mai buna recomandare in materie de stil este sa va bazati pe gusturile personale. Sigur ca, in acest proces, trebuie sa luati in considerare si sursele naturale de lumina din camera, dispunerea patului, spatiile necesare de depozitare etc.

Totusi, majoritatea stilurilor de design interior pot fi ajustate pentru ca spatiul sa fie unul personalizat si sa imbie la relaxare si odihna.

Ce facem cu un dormitor mic?

In general, un pat va ocupa un spatiu mai extins decat o canapea, dar exista cateva solutii inteligente pentru a pune paturi dormitor chiar si in spatii mai mici. Lumina joaca aici un factor important, astfel ca mobilierul in culori mai deschise, de bej sau ivoir este preferat. In acest mod se creeaza iluzia de spatiu marit. In plus, spatiile de depozitare inteligente, precum un pat dormitor cu lada, vor suplini nevoia de spatiu pentru lenjerii de pat sau alte obiecte.

Pentru un plus de eleganta, se poate opta pentru pat dormitor tapitat, in culori neutre de bleu, negru sau cenusiu. Combinatia ideala este de astfel de paturi moderne si alegerea unui tapet in nuante vii sau cu forme geometrice minimaliste, pentru un singur perete.

Accesorii potrivite

Pentru incaperile mici cu paturi dormitor moderne se pot achizitiona oglinzi supradimensionate, care vor induce senzatia de spatiu marit. In general, accesoriile din camera trebuie adaptate pe stilul impus in incapere. Astfel, puteti opta pentru plante sau veioze cu picior inalt pentru spatii minimaliste, mai moderne, sau puteti accesoriza patul cu perne decorative moi, in culori si pattern-uri indraznete, care vor da un farmec aparte unui spatiu mai non-conformist.

Daca sunteti in cautare de paturi dormitor, va invitam sa consultati oferta de la elvila.ro.

  • Telefon: 0372.131.841;
  • comenzi@elvila.ro
Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here