Romantic, rustic, minimalist, clasic sau modern – lumea tipurilor si stilurilor de bucatarie este la fel de diversa ca si gamele producatorilor de renume. Atunci cand cumperi o bucatarie noua, ai ocazia unica de a-ti exprima propriul gust personal si de a transforma camera in oaza ta personala de bunastare. Dar modul in care exista este caracterizat de decizii importante pentru sau impotriva anumitor modele. Prin urmare, va vom oferi o prezentare initiala a diferitelor optiuni si va vom prezenta cele mai populare cinci stiluri de bucatarie. De la mobila bucatarie moderna la bucataria clasica, alegeti ceea ce vi se potriveste cel mai bine!
Stiluri de bucatarie intre design atemporal si tendinte inovatoare
Unele dintre urmatoarele stiluri de bucatarie prezentate s-au bucurat de o mare popularitate ani de zile – si probabil ca vor continua sa o faca pentru o lunga perioada de timp. Alte stiluri se incadreaza in categoria „inovatoare si la moda”. Orice veti decide, fiti constient de faptul ca o bucatarie nu este o piesa de mobilier pe care pur si simplu o inlocuiti cand v-ati saturat. Prin urmare, sfatul nostru: optati pentru stilul dvs. preferat și spectrul culorilor care va palc.
Bucataria rustica
O mobila bucatarie in stil rustic este amestecul perfect de nostalgie, naturalete si confort. Bucataria in stil rustic este ideala, mai ales pentru iubitorii unui stil romantic, primitor. Cu toate acestea, oricine crede ca bucatariile rustice sunt depasite, se insala foarte tare. Orientarea de baza este aceeasi ca in urma cu zeci de ani, dar se renunta din ce in ce mai mult la bibelouri. Elementul predominant in bucatariile rustice clasice si moderne sunt fronturile cu design impresionant. Bucatariile rustice sunt realizate din lemn si transmit o caldura naturala, care in mod ideal poate fi accentuata si mai mult cu accesorii asortate, manere sau materiale textile realizate artistic.
Bucatarii moderne
Bucatariile moderne se caracterizeaza printr-un tip de design clar si absenta infloririi sau a liniilor excesiv de curbate. Designul calm este considerat a fi deosebit de atemporal si elegant. Acelasi lucru este valabil si pentru alegerea culorii favorizata de multi clienti. In bucatariile in stil modern predomina nuantele discrete precum alb, antracit, gri, crem sau taupe. In acest tip de design de bucatarie, modelele fara manere sau cu manere integrate discret s-au consacrat in ultimii ani. Pe langa materialul de baza, se adauga adesea elemente din sticla sau otel inoxidabil.
Bucatarie clasica
Bucatariile clasice se caracterizeaza mai ales prin faptul ca se descurca fara tot ceea ce poate fi usor descris drept „de prisos”. Similar cu „bucataria moderna”, aici predomina si formele drepte si liniile clare. Bucatariile clasice sunt adesea perfecte pentru primul apartament. In functie de detaliile echipamentelor, acestea sunt disponibile la un pret mic, astfel incat se potrivesc in orice buget si apartament.
Bucatarii in stil scandinav
Bucatariile in stil scandinav sunt de obicei realizate din lemn masiv de inalta calitate, in timp ce blatul de lucru sau lambriurile de perete sunt adesea realizate din piatra naturala. Bucatariile in acest stil emana farmecul propriu, par deosebit de calde si primitoare si sunt deosebit de potrivite pentru utilizarea in camere spatioase sau zone de zi in plan deschis. Ele atrag imediat atentia tuturor si reprezinta confortul rustic prin excelenta. Cand o utilizati in spatii tip openspace, asigurati-va ca restul mobilierului nu este la fel de concis – altfel imaginea de ansamblu poate aparea supraincarcata.