Copiii sunt cei mai afectati din cauza certurilor dintre parinti

0
2244

Certurile frecvente dintre parinti au efecte negative asupra copiilor, mediul in care traiesc este un factor determinant care, mai tarziu, poate sa provoace depresie. Numerosi sunt care ajung sa fie la adolescenta instabili emotional si sa recurga la gesturi extreme. Cazurile de sinucideri in randul adolescentilor sunt din ce in ce mai numeroase.

Psihologii sunt de parere ca in momentul de fata un copil din zece sufera enorm din cauza certurilor dintre parintii sai. Parintii, la randul lor, trebuie sa inteleaga faptul ca mediul in care traieste un copil reprezinta un factor determinant care poate duce la aparitia depresiei. Din pacate, parintii din ziua de azi sunt mult prea ocupati si nu stiu cu ce probleme se confrunta copiii lor, din aceasta cauza, copiii pot ajunge sa fie instabili emotional si sa recurga la gesturi extreme. O atmosfera tensionata din casa le poate provoca stari de tristete. Problema este ca depresia la copii nu se manifesta ca cea la adulti. De cele mai multe ori, un parinte nu intelege de ce un copil a devenit brusc obraznic, de ce i se pare brusc prost crescut.

Cel mic ajunge sa ascunda o tristete pe care nu are cum sa o rezolve de unul singur. Copiii simt cand parintii lor se cearta. In plus, dupa o cearta, parintii ajung sa isi jigneasca copilul si nu realizeaza ca pe termen lung urmarile pot fi deosebit de grave. Copiii sunt sensibili si, chiar daca nu vrem sa credem, inregistreaza absolut tot ce se intampla in jurul lor. Simt cand parintii lor se cearta si mediul lor este din ce in ce mai nesigur.

Sfatul specialistilor este ca parintii sa isi pastreze calmul in fata copiilor, chiar daca este greu, sa nu jigneasca si sa foloseasca un ton calm, sa incerce sa le ofere un mediu echilibrat si armonios in care sa se dezvolte.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here