Cum putem limita efectele nefaste ale ecranelor asupra copiilor nostri?

0
1173

Deoarece nu putem interzice complet ecranele copiilor nostri cum putem face ca ecranele, devenite nelipsite din viata de zi cu zi sa nu afecteze devoltarea acestora? Psihiatrii ne dau cateva sfaturi cu privire la acest subiect.

Nu trebuie sa plecam de la principiul ca micutii stiu ce fac

Conform specialistilor, este primordial sa nu plecam de la principiul ca micutii nu au nevoie de educatie in acest sens, ca s-au nascut in epoca Internetului si nu mai trebuie sa stie nimic. Tinerii lasa cel mai adesea impresia ca stiu sa foloseasca tehnologia deoarece reusesc sa dobandeasca rapid comportamente adaptate spatiilor pe care le exploreaza.
Trebuie sa incitam copiii sa se protejeze pe ei insisi explicandu-le ca Internetul este in egala masura un loc periculos si ca tot ce se posteaza pe Internet ramane public.

Reguli pentru toata familia

Al doilea sfat: nu trebuie sa le cerem copiilor sa respecte reguli pe care noi nu putem sa le respectam. Trebuie sa fixam reguli familiale, spre exemplu sa evitam sa folosim dispozitivele in timpul mesei, mai ales seara, la cina.

Trebuie sa ne asiguram de faptul ca micutii au si alte activitati

Trebuie sa le amintim copiilor nostri ca noi ca parintii si bunicii nu au crescut cu Internetul si fara retele sociale si ca trebuie sa aiba si alte activitati mai ales fizice.

Trebuie sa supraveghem indeaproape jocurile video

La fel ca toate dispozitivele si jocurile video trebuiesc supravegheate indeaproape. Trebuie sa distingem jourile video potrivite de cele nepotrivite si sa adoptam stategii diferite deoarece acest lucru sporeste plasticitatea psihica, adica capacitatea de a face fata unui lucru imprevizibil. Chiar daca jocurile video considerate utile dezvoltarii fizice daca se petrece in fata lor 4 ore aceasta insamna de fapt o pierdere de timp.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here