Klingoniana, limba din serialul Star Trek, predată la o școală din Elveția

0
6330

O școală de limbi străine din Elveția a început să predea Klingoniana, o limbă fictivă, care a aparut în 1960 in serialul TV Star Trek.

“Sunt un mare fan al filmului Star Trek. Îmi plac limbile artificiale și lucrez ca terapeut.  In principiu, este foarte  distractiv “, a spus unul dintre elevi.

Fanii serialului au dezvoltat limba  și au codificat-o astfel încât acum are gramatică și  lexic. Cu altfe cuvinte, are o ”viață proprie”, chiar dacă nu este practicată niciunde.

“La început  mi s-a parut ca  gramatica ei e foarte exotică. Mai târziu, mi-am dat seama că alte limbi din China, Caucaz sau America de Sud, toate limbi indigene au și ele o gramatică exotică. Mulțumită  acestei limbi am descoperit lingvistica”, a spus instructorul klingonian Andre Mueller.

Klingonienii sunt o rasă războinică fictivă din universul Star Trek.  Au apărut în toate serialele și în opt filme de lungmetraj.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here