La ce varsta incepe bebelusul sa manance singur?

0
3723

Atunci cand copilul incepe sa manance singur acesta este un eveniment major pentru parintii sai. Dupa multiple tentative si esecuri, mancarea ajunge unde trebuie. Te intrebi si tu care sunt stadiile prin care va trece copilul tau pana cand va reusi sa manance de unul singur si cum il poti ajuta? Daca Da, atunci te afli in cel mai potrivit loc.

Sase bavetici si trei servetele mai tarziu…lingura plina cu mancare ajunge in cele din urma in gura bebelusului. Primele experiente ale bebelusului cu mancatul nu sunt tocmai placute. Nu exista o varsta anume la care bebelusul incepe sa manance de unul singur deoarece fiecare copil se dezvolta in propriul ritm insa putem estima o varsta aproximativa, intre 12-18 luni. Daca astepti cu nerabdare acest moment, in care va manca ca un om mare, trebuie sa ai rabdare deoarece va trebui sa treaca inainte prin anumite etape.

Prima este aceea a descoperirii texturii cu ajutorul mainilor, a consistentei si a temperaturii alimentelor care vor motiva ducerea la gura a alimentelor. In paralel, continuand sa ii dai sa manance cu lingura ii vei permite imbunatatirea perceptiei cu privire la forma obiectului si utilitatea acestuia, obisnuindu-l sa deschida gura.

Incepand cu varsta de un an

Incepand cu varsta de un an copilul deja isi tine biberonul si sticla de apa in mana de unul singur, duce biscuitii sau painea singur la gura. Aceasta evolutie ii permite sa tina si lingura de unul singur in mana insa nu pentru a manca, ci pentru a se juca cu ea sau pentru a face zgomot.

Intre 12-18 luni, in functie de fiecare copil in parte, miscarile sunt inca insuficient coordonate, precise si dozate. Incetul cu incetul, maturizarea neurologica ii va permite bebelusului sa manuiasca cu mai mare usurinta lingura si, in general, spre varsta de 18 luni incepe sa manance de unul singur. Va trebui sa astepti varsta de doi ani ca sa fie complet autonom si sa manance singur cu lingura.

Sursa: https://paroledemamans.com/bebe-0-3-ans/alimentation-de-bebe/a-quel-age-bebe-mange-seul

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here