Limba germana invatata la varste fragede ajuta la dezvoltarea creierului si ofera multiple avantaje cognitive

0
7497
scoala de germana online

Tot mai multi parinti aleg sa ii inscrie pe cei mici la scoala de germana pentru copii gandindu-se la viitorul acestora, pentru ca limba germana prezinta din ce in ce mai mult interes in domeniul afacerilor, in turism, in domeniul HoReCa, stiinta, sport si multe altele. Invatarea limbii germane ajuta la dezvoltarea creierului copiilor, iar pe termen lung, avantajele sunt impresionante pentru viitorul acestora.

Avantajele cognitive ale cursurilor asigurate la scoala de germana pentru copii

Potrivit Stewart School, printre cele mai importante avantaje cognitive ale invatarii limbii germane de catre copii se numara:

  • dezvoltarea mai multor sinapse in creierul copiilor care invata limba germana;
  • dezvoltarea sanatoasa a creierului copiilor care urmeaza cursurile de limba germana;
  • studiile recente arata ca persoanele care invata mai multe limbi straine au mai multa materie cenusie si abilitati impresionante de comunicare. Creierul bilingv se dezvolta mai dens si are mai multe abilitati;
  • copiii care sunt inscrisi la cursurile de limba germana se adapteaza mult mai bine oricaror situatii provocatoare sau solicitari.

De ce sa va inscrieti copiii la cursuri de limbi straine?

Inscrierea copiilor la cursurile de limba germana reprezinta primul pas pentru dezvoltarea creativitatii si a viziunii de ansamblu. Solutiile si raspunsurile sunt gasite mult mai usor, iar micutii vor avea mai multe satisfactii pe viitor. Prin cunoasterea limbii germane, cei mici isi pot proiecta un scenariu in a doua limba cunoscuta, astfel incat creierul sa poata interpreta si analiza intrebarea intr-un mod diferit. Astfel, isi vor dezvolta flexibilitatea mintii si a gandirii, iar efortul intelectual depus la rezolvarea unor probleme va fi mai mic.

De asemenea, daca asigurati expunerea timpurie a copiilor la doua sisteme lingvistice, copilul devine pregatit pentru trecerea naturala, progresiva si rapida de la o limba la alta si informatiile se pot transfera intre domenii. Flexibilitatea mentala ofera avantaje si in viata academica, dar si in interactiunile sociale ale copiilor, acestia avand mai mult control asupra atentiei. In plus, cunoasterea limbii germane are un rol important la cresterea tolerantei sociale ale unei persoane si in oferirea unei noi viziuni asupra lumii, care devine una de ansamblu.

Este important de mentionat faptul ca prin invatarea unei limbi straine copiii vor intelege ca exista si alte stiluri de viata si alte moduri de gandire si contopirea culturilor este la doar un pas distanta. Prin invatarea limbii germane, copiii vor avea acces direct la sporturi, povestiri, cantece si multe altele similare.

Nu in ultimul rand, invatarea timpurie a limbii germane aduce numeroase efecte pozitive asupra creierului celui mic si a capacitatii sale cerebrale, iar cercetarile in domeniu au demonstrat faptul ca materia cenusie este dezvoltata de catre invatarea limbii straine la fel cum musculatura este dezvoltata de catre exercitiile fizice. Testele cognitive au demonstrat ca in timp, persoanele care vorbesc in paralel doua sau mai multe limbi au un coeficient IQ mai mare decat cele care cunosc o singura limba, cea materna.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here