Scoli inchise din cauza gripei

0
2550

Conform unor raportari ale INSP din saptamana 14-20 ianuarie, se considera ca aceasta saptamana a avut caracter epidemic dar si saptamana anterioara acesteia. Numarul infectiilor respiratorii acute a crescut si este in continua crestere. Conform specialistilor, in cazul in care si saptamana a treia consecutiv isi va mentine caracterul epidemic se va declara in mod oficial epidemia de gripa. Ministerul Educatiei Nationale a fost informat de aceasta situatie de Ministerul Sanatatii pentru a se lua masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripa, masura ce a constat in suspendarea cursurilor pentru data de 25 ianuarie 2019.

Sorina Pintea declarat ca, chiar daca au fost suspendate cursurile vineri, nu inseamna ca este epidemie de gripa insa aceste masuri implementate sunt aceleasi ca in cazul acestui fenomen. A mai subliniat faptul ca elevii, in ciuda faptului ca nu merg la scoala, trebuie sa evite cu orice pret spatiile aglomerate. Numarul deceselor cauzate de virusul gripal este unul destul de ingrijorator, a ajuns la 34.

Se vor mentine masurile de prevenire si de control demarate de Ministerul Sanatatii la debutul sezonului gripal, in urma cu doua saptamani. In plus, se vor achizitiona 25.000 de doze de vaccin, la cererea medicilor de familie.

Imbucurator este faptul ca din ce in ce mai multe persoane au ales sa se vaccineze in aceasta perioada din cele 1.300.000 de doze existente in cabinetele medicilor de familie la momentul actual mai sunt 24.000. Vaccinarea consta cea mai eficienta metoda de prevenire a gripei, in sezonul rece in special. Se va suplimenta numarul de vaccinuri gripale pentru a le oferi protectie unui numar cat mai mare de persoane, in special celor incadrate in categoria de risc, pentru care se asigura vaccinarea gratuita. Unitatile sanitare sunt responsabile, in functie de situatia epidemiologica, sa limiteze accesul vizitelor in spitale.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here