Spalatul mainilor – un medic ne explica de ce sa optam pentru sapun hidroalcoolic

0
2193

In timp ce iarna se apropie cu panoplia sa de germeni, pastrarea mainilor curate este primordiala. Si pentru asta, in special pentru copii, nimic nu este mai bun decat apa si sapunul.

Este practic sa avem mereu la indemana un flacon cu gel hidroalcoolic pentru a-l folosi dupa ce am folosit mijloacele de transport in comun spre exemplu, dupa ce am platit cu bani murdari, etc. Insa nimic nu poate fi mai eficient decat spalatul mainilor cu apa si cu sapun, mai ales in cazul copiilor.

Minim 20 de secunde. Pentru o spalare eficienta a mainilor copiilor, trebuie sa umezim mainile acestora, sa punem putin gel hidroalcoolic si sa frecam mainile cel putin 20 de secunde si sa facem cat mai multa spuma. Frecatul mainilor permite sapunului sa elibereze particulele de murdarie, germenii de pe suprafata pielii si in momentul in care mainile sunt clatite, spuma duce orice urma de murdarie cu ea, chiar si redizuurile provenite dinprodusele chimice. Ceea ce este mai ales cazul produselor hidroalcoolice sunt cele mai eficiente impotriva germenilor. Acestea se pot lauda cu faptul ca elimina in jur de 99% din bacterii, insa nu se poate lauda cu faptul ca elimina norovirus, un virus responsabil de aparitia varsaturilor, diareii si crampelor abdominale. Si deoarece gastro-enterita este in « floare » in aceasta perioada in scoli si in gradinite, cel mai bine este ca toti parintii sa fie cat mai vigilenti si sa se asigure de faptul ca mainile copiilor sunt curate in permanenta cu ajutorul unor geluri hidroalcoolice.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here