Stangacii, mai priceputi la matematica

0
5457

Altadata perceputa ca un mare defect, stangacia nu mai este o rusine, chiar din contra. Un studiu publicat recent scoate la iveala faptul ca stangacii ar fi mai priceputi la matematica decat dreptacii datorita faptului ca au un creier mult mai dezvoltat.

Cel mai adesea, stangacii au o viata mai grea datorita faptului ca trebuie sa faca fata prejudecatilor. Dar, cel mai adesea, se spune ca stangacii sunt mai buni la matematica decat restul. Acest lucru ar putea deveni un adevar general datorita unui studiu realizat in urma cu putin timp de cercetatorii de la Universitatea din Liverpool, Regatul Unit.

Daca micutul tau este stangaci inseamna ca face parte din acea categorie restransa de copii dotati la matematica. In jur de 10% din populatie scrie cu mana stanga. Insa datorita acestei capacitati exista mari sanse ca acesta sa fie foarte bun la matematica, o materie care nu este pe placul tuturor elevilor. Aceasta constatare a fost facuta in urma unui studiu realizat asupra unui numar de 2300 de elevi din clasele primare, gimnaziale si de liceu. Dupa ce au evaluat copiii pe baza unui test, cercetatorii au ajuns la concluzia ca stangacii rezolva cu mai mare usurinta probleme de matematica complexe decat dreptacii.

Un creier mai dezvoltat. Studiul a scos in egala masura la lumina faptul ca emisfera dreapta a creierului la o persoana care scrie cu mana stanga este mult mai dezvoltata. Aceasta parte a creierului este cea care se ocupa de rationamentul spatial dar si a felului in care este perceput spatiul. Aceasta calitate poate fi extrem de utila la materiile stiintifice, la matematica deci. Cu toate acestea, studiul a scos la iveala faptul ca nu exista diferente intre dreptaci si stangaci in ceea ce priveste realizarea unor sarcini mai exigente.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here