Amenzi uriase pentru administratorii drumurilor

0
2856

De la inceputul anului si pana pe data de 22 ianurie politistii au dat numai putin de 72 de amenzi administratorilor drumurilor pe motiv ca nu au intretinut drumurile aflate in grija lor pe timp de iarna. Valoarea totala a amenzilor se ridica la 200 000 lei. Printre neregulile identificate se numara lipsa intretinerii adecvate a drumurilor publice pe timp de iarna dar si neinlaturarea obstacolelor.

Alte nereguli constatate – nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzatoare a drumurilor publice. Aceste masuri mentionate au fost luate in intervalul de mai putin de o luna de catre politistii din Capitala, de catre cei de la Autostrazi si de politisti din judetele tarii precum Salaj, Satu-Mare, Arges, Bihor, Cluj, Maramures, Alba, Arad, Gorj, Mehedinti, Mures, Vaslui, Dambovita, Caras-Severin, Calarasi, Giurgiu si Vrancea.

In Bihor au fost aplicate cele mai multe amezi, numai putin de 15, judet urmat in ceea ce priveste neregulile de Dambovita cu 10 amenzi si Cluj cu 8 amenzi. In plus, autoritatile au mai declarat faptul ca in cursul zilei de joi, 24 ianuarie, politistii au aplicat inca 7 sanctiuni contraventionale pentru neindeplinirea obligatiilor de intretinere a drumului public pe timp de iarna cu o valoare totala de 22.620 de lei (doua amenzi in judetul Calarasi si cate una in Bucuresti, Ialomita, Gorj, Harghita, Buzau si Gorj). De reamintit este faptul ca, in conformitate cu prevederile legale, se considera contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a V-a de sanctiuni neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna conform reglementatilor in vigoare.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here