Atunci cand alegem corpuri de iluminat trebuie sa fim atenti la calitatea de lumina generata!

0
3417
imagine

Iluminatul este o parte importanta a casei – intelegem asta la fel de bine ca oricine. Lumina are puterea de a crea o stare de spirit, de a crea o ambianta, de a incuraja confortul, de a stabili un cadru si multe altele. Atunci cand alegeti corpurile de iluminat care sunt cele mai bune pentru casa voastra, bucatarie, baie, dormitor sau birou, este mult mai mult de luat in considerare decat doar aspectul corpului (desi stim ca aspectul este foarte important). Cand sunteti gata sa va actualizati spatiul sau sa incepeti sa lucrati la o casa noua, acordati-va timp pentru a lua in considerare toate aspectele corpurilor de iluminat.

Atunci cand alegeti un corp de iluminat, va recomandam sa luati in considerare designul becului necesar. Designul se bazeaza pe trei parametri si anume, forma becului, comenzile de iluminare si tipul de baza. Luarea in considerare a acestor trei factori atunci cand alegeti un corp de iluminat va poate ajuta sa determinati ce este cel mai bine pentru spatiul vostru si atmosfera pe care ati dori sa o creeze.

Cei mai multi dintre noi stim pana acum ca becurile vin intr-o multitudine de forme si dimensiuni diferite, inclusiv becuri spiralate, becuri A-line, bec glob, bec reflector interior, reflectoare parabolice aluminizate, bec cu tub triplu si bec post.

Becurile spiralate sunt cele mai potrivite pentru corpuri de iluminat si lampi care inchid becul in spatele unui abajur sau a unui invelis. Are tuburi fluorescente dispuse in spirala. Acestea sunt uneori numite si becuri rasucitoare. In general, becurile A-line sunt ideale pentru corpurile de iluminat care nu ascund becul sau lampile care prezinta mai multe nuante.

Becurile A-line seamana cu becul incandescent standard. A treia forma este becul glob, care, dupa cum sugereaza si numele, este in forma de sfera. Aceste becuri  sunt utilizate in principal in bai si ca lumini suspendate. Becurile reflectorizante de interior sunt utilizate la corpuri de iluminat incastrate, ventilatoare de tavan si iluminat pe sina. Ele sunt cel mai adesea folosite pentru luminile directionale. Reflectoarele parabolice aluminizate sunt utilizate pentru proiectoarele de exterior si luminile sport. Sunt foarte durabile si pot rezista la conditii meteorologice nefavorabile. Un alt bec care vine cu caracteristici similare este becul post. In cele din urma, puteti gasi becuri cu tuburi triple, care sunt considerate cele mai bune lampi de citit.

Este imperativ ca atunci cand faceti cumparaturi pentru corpuri de iluminat, sa luati in considerare becul de baza. Cand cautati corpul potrivit, trebuie sa cumparati corpul in functie de baza becului. Exista trei dimensiuni standard de baza care se potrivesc in diferite corpuri de iluminat:

Baza plug-in: baze mici din plastic cu doi sau patru pini si sunt concepute pentru a fi utilizate cu balasturi separate care sunt montate in dispozitiv.

Baza insurubata: baza standard in stil Edison, cum ar fi cele gasite pe becurile cu incandescenta.

GU24: Proiectat pentru a inlocui soseta si baza Edison pentru a se potrivi cu cele mai noi cerinte Energy Start. Corpurile GU24 evita compatibilitatea cu becurile cu baza cu surub, ceea ce garanteaza o eficienta energetica mai mare.

Corpul de iluminat ales ar trebui sa poata gazdui becul special care urmeaza sa fie utilizat. Multe componente ale corpurilor de iluminat difera in functie de puterea de iluminare. Cantitatea de lumina depinde de functia prevazuta a becului, factor care dicteaza corpul de iluminat care trebuie utilizat. Regula de cumparat corpuri de iluminat – alese nu pentru cantitatea de lumina, ci pentru calitatea acesteia ! Cu aceste criterii, oricine cumpara corpuri de iluminat va beneficia intotdeauna de calitatea luminii adecvate pentru citit sa pentru a privi la televizor!

Lumenii sunt unitati standard de putere luminoasa pentru becuri, prin care becurile mai luminoase au un numar de lumeni mai mare in comparatie cu becurile slabe. Atunci cand achizitionati corpuri de iluminat, este imperativ sa luati in considerare lumenul becurilor, deoarece becurile luminoase servesc unor scopuri diferite fata de cele mai slabe, in afara de a contribui la starea de spirit sau la functionarea spatiului.

Pentru alegeri mai durabile, cautati acele becuri care folosesc aproximativ 25% din putere pentru a straluci mai mult spatiu decat alte becuri. Puterea determina, de asemenea, durata de viata a becurilor – prin urmare, luati in considerare puterea si durata de viata a becului atunci cand alegeti corpurile de iluminat. Ar putea face o mare diferenta pe termen lung!

Pentru a stabili starea de spirit potrivita in camera, trebuie sa luati in considerare temperatura de culoare a becurilor alese. Becuri diferite si corpuri de iluminat diferite produc lumina galbena calda, in timp ce altele produc o lumina albastra. Pentru a avea o calitate constanta a luminii, ar trebui sa utilizati becuri cu temperatura de culoare similara cu camera voastra. De exemplu, folosirea unor corpuri de iluminat in setari incastrate poate duce la functionarea defectuoasa a becurilor, mai ales daca este un bec care aduce o cantitate crescuta de caldura. Si acest lucru poate afecta durata de viata a becului.

Fiti intotdeauna constienti de becurile care pot contine urme de mercur – acestea pot fi daunatoare sanatatii voastre. Toate becurile din corpurile de iluminat sunt sigure atata timp cat raman intacte. Din motive de siguranta, daca spargeti un bec periculos, aerisiti camera timp de 15 minute si apoi curatari folosind solutiile standard. Nu aruncati becurile sparte sau uzate la gunoi. Urmati pasii corecti de eliminare sau duceti becurile uzate la cel mai apropiat depozit de reciclare.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here