Beijing considera ilegale toate tranzactiile cu criptomonezi, care sunt in cadere libera

0
2244

Numind ilegale toate tranzactiile financiare care implica criptomonezi, a doua putere economica din lume impiedica dezvoltarea bitcoin si altor monezi virtuale.

Banca Centrala a declarat vineri ca toate tranzactiile financiare care implica criptomonezile sunt ilegale, ceea ce a dus la o cadere imensa a acestora din urma, printre care si bitcoin. Valorile criptomonezilor au avut parte de o fluctuatie masiva in cursul anului care s-a scurs din cauza anumitor reglementari instituite in China, care cauta sa impiedice speculatia si spalarea de bani.

Activitatile comerciale legate de monezile virtuale reprezinta activitati financiare ilegale conform declaratiilor facute de Banca Centrala Chineza in cadrul unui comunicat online. A adaugat faptul ca aceste nereguli fac obiectul unei anchete aflate in plina desfasurare. Decizia interzice orice activitate financiara care implica criptomonezi precum comertul cu monezi virtuale, vanzarea de jetoane, tranzactii care implica derivate ale devizelor virtuale si colectarea unor fonduri ilegale.

Cadere pentru Bitcoin

Sentinta chinezeasca a afectat enorm una din cele mai cunoscute criptomonezi, bitcoin. Aceasta din urma a avut o scadere de 6,12% . Si celelalte monezi virtuale au avut enorm de suferit in urm acestei sentinte. Decizia luata de catre Banca Centrala Chineza a luat investitorii pe nepregatite. Cu toate acestea nu trebuie sa ne mire faptul ca o tara precum China ia masuri riguroase cu privire la ciriptomonezi.

“Activitati criminale”

In ultimii ani, comertul si speculatiile existente in jurul Bitcoin si alte monezi virtuale s-a generalizat, perturband ordinea economica si financiara, lasand locul spalarii de bani, colectarii de fonduri ilegale,a fraudei, sistemelor piramidale si altor activitati ilegale si criminale. In luna iunie, autoritatile chinezesti au decis arestarea a peste 1000 de persoane banuite ca au folosit resursele provenite din infractiuni pentru a cumpara criptomonezi. Aceste activitati nu fac decat sa compromita serios securitatea si bunurile unor persoane. Bitcoin a inceput sa cada incepand cu luna mai cand Beijing a inceput sa dea o serie de avertizari acestui sector.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here