BERD finanţează cu 25 de milioane de euro achiziţia de autobuze noi în Braşov

0
7758
Fotografie aeriana, realizata in Bran, vineri, 5 septembrie 2014. CATALIN CADAN / MEDIAFAX FOTO

Printr-o investiţie care vizează beneficiile de mediu şi principiile comerciale în serviciile publice, BERD finanţează cu 114 milioane de lei (25 de milioane de euro) achiziţia a 105 autobuze noi în Braşov, au transmis vineri reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).„Autobuzele vor respecta standardele EURO-6, îmbunătăţind calitatea aerului prin reducerea emisiilor de CO2 şi a altor poluanţi. Totodată, autobuzele vor fi dotate cu rampe de acces pentru cărucioare, oferind un confort sporit şi o mai mare accesibilitate persoanelor cu dizabilităţi”, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Vehiculele de transport în comun vor fi achiziţionate de către Compania de Transport Public Braşov RATBv, beneficiarul împrumutului BERD. „Ca parte a pachetului de finanţare, banca va oferi servicii de asistenţă tehnică pentru a ajuta compania să-şi crească gradul de eficienţă şi să consolideze cadrul instituţional şi de reglementare a serviciului de transport public. Consultanţa va include realizarea unui studiu de trafic şi a unui plan de transport pe termen lung, precum şi stabilirea unor parametri de performanţă în cadrul contractelor-cadru de servicii publice”, se arată în comunicat.

„Acest proiect încurajează dezvoltarea locală în Braşov şi zonele conexe”, a declarat Matteo Patrone, director regional al BERD pentru România şi Bulgaria.

Împrumutul către RATBv face parte din Programul BERD pentru Mobilitate Durabilă şi Acces la Transportul Rutier, program care finanţează îmbunătăţirea infrastructurii şi a serviciilor de transport public din România. Acest program este aliniat principiilor din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a oraşului Brasov, care se axează pe modernizarea sistemului de transport public.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România. Până în prezent banca a investit peste 7,6 miliarde de euro în peste 400 de proiecte în ţară.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here