Covid-19 – 140.000 de morti si Trump vrea sa reporneasca America

0
3162

Pandemia cu Covid-19 a trecut joi de un nou prag, cu peste 140.000 de morti raportati in intreaga lume si 32.000 in Statele Unite ale Americii. Insa, in ciuda acestor statistici ingrijoratoare, presedintele Donald Trump este de parere ca a venit vremea sa reporneasca America.

De la aparitia in metropola chinezeasca Wuhan in decembrie anul trecut, maladia a infectat doua milioane de persoane din intreaga lume si tarile occidentale au declarat ca au unele indoieli cu privire la informatiile dezvaluite de Beijing referitor la originea virusului.

In incercarea de a opri propagarea virusului, in jur de 4,4 miliarde de oameni, adica in jur de 57% din populatia mondiala este izolata, sub stare de urgenta sau constransi de autoritatile locale sa ramana in case. Si acest lucru are deja consecinte teribile asupra economiei.

In unele tari se revine deja treptat la munca. Dupa Franta si Germania, presedintele american Donald Trump a dezvaluit joi planul sau pentru a reporni principala economie mondiala.

Cu peste 650.000 de cazuri de infectari, Statele Unite se afla in primele locuri cu cele mai multe cazuri de infectari. 22 de milioane de persoane se afla deja in somaj in doar patru saptamani. Determinat sa reduca aceasta fractura economica, Donald Trump vrea sa reporneasca America cat mai repede cu putinta. Insa, a precizat ca decizia finala le va apartine guvernatorilor, estimand ca unele state ar putea iesi din izolare inca de maine. Recomandarile federale publicate de Casa Alba prevad ca Statele Unite ale Americii sa se bazeze pe un anumit numar de criterii precise pentru a se relua activitatea in trei etape. Nu se vor deschide toate managazinele si companiile deodata ci progresiv, treptat.

Suedia a anuntat o iesire progresiva din izolare incepand cu 27 aprilie in timp ce Germania intentioneaza sa deschida in curand unele magazine si, incepand cu 4 mai, scolile si liceele.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here