Fostul presedinte FMI estimeaza ca tergiversarile Uniunii Europene pot sa ii coste scump pe toti cei implicati in acest caz.
Il auzim din ce in ce mai rar vorbind in public. Insa, Dominique Strauss-Kahn, fostul director general al Fondului Monetar International a decis sa se exprime cu privire la Brexit, intr-o declaratie publicata joi pe site-ul Echos.
Acesta a declarat ca pledeaza pentru un Brexit rapid deoarece aceste tergiversari ii costa pe britanici si nu numai. Faptul ca poporul britanic a ales sa isi traseze ruta de unul singur este din punctul sau de vedere o greseala destul de grava insa este vorba de libertate, fiecare este liber sa aleaga ce vrea.
In cazul in care parlamentul britanic refuza din nou sa voteze acest acord trebuie sa se adopte o serie de masuri de urgenta pentru ca Regatul Unit sa se separe de Uniunea Europeana de urgenta.
Se aud zvonuri cu privire la un nou report cu privire la Brexit, pe data de 31 octombrie pentru a evita un „divort” fara acord.
Bineinteles un „hard Brexit” ii va costa scump pe britanici si nu numai, si pe Uniunea Europeana. Insa aceste costuri nu se compara cu tergiversarile din ultima perioada. Atitudinile calde si ezitante, precum reporturile succesive, pun in pericol ceea ce s-a construit pana in prezent. Este de parere ca fara britanici in Uniunea Europeana, Uniunea ar fi in ziua de azi mult mai departe, ar fi mult mai puternica, mult mai unita. Cel putin aceasta este parerea lui Dominique Strauss Kahn. Actiunile britanicilor, dupa parerea sa, nu fac decat sa incetineasca constructia europeana.
Trebuie ca britanicii sa iasa intr-un mod ordonat din UE asta deoarece munca Comisiei a fost una exemplara. Daca se revoteaza si nu mai vor sa plece, vor ramane cu noi, a mai adaugat acesta.