Importanta unui program de contabilitate in activitatea moderna a unei firme

0
65382
program de contabilitate

Istoria contabilitatii incepe in urma cu peste 5000 de ani, sumerienii fiind cei care au tinut pentru prima data evidente contabile. Evident, pe atunci erau contorizate doar cateva bunuri si mici detalii legate de tranzactiile comerciale.

Pentru foarte multi ani, contabilitatea a fost tinuta exclusiv pe hartie, iar complexitatea intregului proces a reusit sa transforme acest domeniu intr-o adevarata arta. Nu este usor sa fii contabil si cu siguranta, cei care intra in maruntisurile domeniului descopera lucruri extrem de interesante.

Desi istoria contabilitatii spune multe povesti si este foarte interesanta, ceea ce este mai important este prezentul, iar societatea moderna reuseste sa transforme intregul proces contabil intr-unul sistematizat si foarte simplu de utilizat.

Un contabil bun din prezent trebuie doar sa aiba viziune si sa stie sa foloseasca un software de contabilitate (bogføringsprogram), in conditiile in care un astfel de program poate sa faca extrem de multe lucruri fara a avea nevoie de interventia umana.

Ce poate face un program de contabilitate si de ce este atat de important?

Conform celor de la regnskabspiloten.dk, un program bun de contabilitate are o multime de roluri:

Permite emiterea tuturor documentelor necesare pentru clienti, incepand cu facturile proforme, continuand cu avizele si terminand cu chitantele si facturile fiscale;

Permite o inventariere exacta a tuturor bunurilor pe care le detine firma, ajutand la evitarea greselilor;

Este o solutie excelenta pentru gestionarea salariilor, a rapoartelor firmei si a contractelor pe care le are aceasta;

Ofera tot timpul ultimele noutati din domeniul contabil si se actualizeaza in functie de legislatia in vigoare;

Pastreaza toate documentele intr-un loc sigur. De cele mai multe ori, programele moderne de contabilitate pastreaza documentele in cloud, in asa fel incat sa poata fi accesate de oriunde, fara niciun fel de probleme.

Importanta programului de contabilitate este, asadar, uriasa, in conditiile in care poate sa usureze extrem de mult munca contabilului firmei. Acesta duce la economie de timp si intr-un final la economie de bani, mai ales daca este ales asa cum trebuie.

Cat costa un program de contabilitate si de ce detalii trebuie sa se tina cont atunci cand este achizitionat?

Programele de contabilitate pot avea un cost lunar sau anual, insa se poate opta si pentru un program de contabilitate gratuit. Firmele aflate la inceput de drum sau cele care au deja experienta, insa doresc sa incerce avantajele programelor de contabilitate, pot opta pentru variante gratuite, foarte eficiente si interesante.

In momentul in care se alege programul contabil este bine sa se tina cont de cateva detalii importante:

Modul in care se salveaza documentele. Acestea trebuie sa fie stocate intr-un loc sigur, de preferat in cloud;

Functiile pe care le ofera programul. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Suportul. Este un aspect esential pentru toti cei care doresc sa se bucure de toate avantajele software-ului de contabilitate. Alegerea unui program cu suport foarte bun poate sa contribuie in mod decisiv la succesul afacerii.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here