Numărul angajaților din Germania, în creștere

0
3315
incaltaminte-de-protectie

incaltaminte-de-protectieUn nou record înregistrat în Germania. Numărul de angajaţi în Germania a înregistrat anul trecut un avans de 1,3% faţă de 2021, ajungând la nivelul record de 45,6 milioane, conform datelor preliminare publicate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), transmite agenția Xinhua.

În sectorul serviciilor din cea mai mare economie europeană erau angajate anul trecut 34,3 milioane de persoane, o creştere de 1,6% faţă de 2021.

Creşterea forţei de muncă din Germania a fost determinată de afluxul de angajaţi străini şi de sporirea participării populaţiei pe piaţa muncii. Efectele negative asupra pieţei muncii, provocate de schimbările demografice, „au fost mai mult decât compensate”, a precizat Destatis.

În ultimii ani, în contextul îmbătrânirii populaţiei, deficitul de angajaţi calificaţi a crescut în Germania. Deja la mijlocul anului trecut economia ţării înregistra un deficit de peste 500.000 de angajaţi calificaţi, conform datelor Institutului economic german (IW).

„Când generaţia mea – generaţia „Baby Boomers” (cu vârsta între 56 şi 74 de ani) – se va pensiona, vor fi într-adevăr probleme”, a avertizat Saskia Esken, co-liderul Partidului Social Democrat. „De aceea trebuie să creştem imigraţia şi să ne asigurăm că integrarea are succes”, a adăugat oficialul german.

Fără imigraţie şi fără sporirea participării populaţiei pe piaţa muncii, deficitul de angajaţi calificaţi în Germania ar ajunge la şapte milioane până în 2035, arată rezultatele unui studiu realizat de Institutul german pentru piaţa muncii (IAB).

Pentru a atrage mai mulţi muncitori străini, Guvernul de la Berlin a redus plafonul de venit pentru permisul Blue Card (Cardul albastru), solicitat pentru persoanelor cu înalta calificare care doresc să muncească în Germania.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here